Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι

11:42 5/5/2023 - Πηγή: Reporter

Τις τιμές-στόχους των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών αναβάθμισε σήμερα (5/5) η Deutsche Bank, δίνοντας έμφαση στη σημαντική υπεραπόδοση που έχουν σημειώσει έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, η οποία διαμορφώνεται στο 25% από τις αρχές του 2023.

Πιο συγκεκριμένα, ο γερμανικός οίκος αναβαθμίζει σε σύσταση «buy» την

Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank, ενώ διατηρεί τη σύσταση αγοράς για τις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.

Παράλληλα, αναβαθμίζει κατά 64% την τιμή-στόχο της Πειραιώς στα 2,95 ευρώ από 1,8 ευρώ πριν, της Eurobank κατά 17,2% και στο 1,7 ευρώ από 1,45 ευρώ πριν, της Alpha Bank κατά 3,2% και στο 1,6 ευρώ από 1,55 ευρώ πριν και της Εθνικής κατά 20,6% και στα 6,15 ευρώ από 5,1 ευρώ πριν.

Η τράπεζα σημειώνει ότι ο λόγος για τις υπερ-αποδόσεις των ελληνικών τραπεζών εντοπίζεται στις προοπτικές ανάκαμψης μετά την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων δανείων. Μάλιστα, η Deutsche Bank τονίζει ότι η διαδικασία αυτή εξελίσσεται με γρηγορότερο ρυθμό από ό,τι περίμενε, με την ώθηση που παίρνει ο κλάδος από τα υψηλότερα επιτόκια να οδηγεί σε σημαντική αναβάθμιση του guidance και απόδοση ιδίων κεφαλαίων στα επίπεδα των άλλων τραπεζών της Νότιας Ευρώπης.

Βελτιώνονται τα επίπεδα κεφαλαίου

Στο μεταξύ, οι αναλυτές προσθέτουν ότι τα κεφάλαια βελτιώνονται με καλό ρυθμό, δίνοντας καλές ενδείξεις για την επιστροφή των μερισμάτων μετά από πολλά χρόνια. Οι ελληνικές τράπεζες δεν αναμένεται να επηρεαστούν από εκροές καταθέσεων, καθώς δεν υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός ανάμεσα στις τέσσερις μεγάλες του κλάδου, σημειώνεται.

Η Deutsche Bank σημειώνει ότι η αύξηση των επιτοκίων έχει βελτιώσει τις αποδόσεις των δανείων, με τα έσοδα από τόκους να προβλέπονται σημαντικά βελτιωμένα το 2023 και να ανακάμπτουν κοντά στα επίπεδα του 2017. Η αύξηση του όγκου των εξυπηρετούμενων δανείων είναι το κλειδί για την ελληνική αγορά και αυτή προβλέπεται σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω των καλών οικονομικών τάσεων και της σημαντικής στήριξης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, η γερμανική τράπεζα υπογραμμίζει, όσον αφορά στην ποιότητα ενεργητικού και κεφαλαίων, ότι οι όποιες σημαντικές ανησυχίες για το επόμενο διάστημα είναι υπερβολικές.

Στην ποιότητα ενεργητικού, το μεγαλύτερο μέρος της εξυγίανσης έχει ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο λίγα deals. Με μέσο NPE στο 6%, η ποιότητα ενεργητικού θα συγκλίνει τελικά στα ευρωπαϊκά επίπεδα, παρά τις πιθανώς δυσμενείς εξελίξεις στην οικονομία.

Deutche BankΕΛΛΑΔΑΤΡΑΠΕΖΕΣΤιμέςστόχοι
Keywords
Τυχαία Θέματα