DZ Bank: Ρεαλιστικός στόχος η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

Για την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα μιλάει σε νέα ανάλυσή της η DZ Bank, χαρακτηρίζοντας αυτόν τον στόχο ως «ρεαλιστικό».

Ειδικότερα, όπως τονίζει η DZ Bank, έπειτα και από την αναβάθμιση της Fitch, την Παρασκευή, η χώρα αξιολογείται πλέον μόλις ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από τρεις οίκους αξιολόγησης (Fitch, S&P και DBRS).

Οι

αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η αναβάθμιση από τη Fitch αποτελεί καλά νέα για την Ελλάδα, η οποία και βασίστηκε κυρίως στην περαιτέρω βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης και στη σημαντική μείωση του ρίσκου στον τραπεζικό κλάδο.

Παράλληλα, η εκτέλεση του προϋπολογισμού, η οποία ήταν καλύτερη των προβλέψεων, οδήγησε τη Fitch στη θετική αναθεώρηση των σχετικών εκτιμήσεών της, προβλέποντας ότι το χρέος θα πέσει από το 194,5% του ΑΕΠ το 2021 γύρω στο 170% το 2022.

«Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο εμείς όσο και κομμάτια της αγοράς συνολικά, θεωρούν ρεαλιστικά τα σχέδια της Αθήνας για επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα», επισημαίνουν οι αναλυτές.

Μεταξύ άλλων, οι αναλυτές εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τα ελληνικά ομόλογα ως «αυξημένου ρίσκου», με την Ελλάδα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κατηγορία junk.

DZ Bankεπενδυτική βαθμίδαΕΛΛΑΔΑ2023
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα