Cosco και DSIC σχεδιάζουν VLCC με μεθανόλη

Η κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία Cosco Shipping Energy Transportation (CSET), η εταιρεία εκμετάλλευσης δεξαμενόπλοιων της Cosco Shipping Group, και η Dalian Shipbuilding Industry Co (DSIC), θυγατρική της China

State Shipbuilding Corporation (CSSC), έχουν αναπτύξει ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς αργού πετρελαίου με μεθανόλη (VLCC).

Ο εννοιολογικός σχεδιασμός του πλοίου βασίζεται στην τελευταία γενιά VLCC χωρητικότητας 310.000 dwt που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Dalian.

Είναι εξοπλισμένο με δύο δεξαμενές καυσίμου μεθανόλης συνολικής χωρητικότητας 10.000 κυβικών μέτρων, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις καυσίμου της κύριας μηχανής, της βοηθητικής μηχανής και του λέβητα του πλοίου για ολόκληρο το ταξίδι.

Οι εταίροι είπαν ότι πραγματοποίησαν από κοινού την αξιολόγηση σχεδιασμού της συνολικής διάταξης του πλοίου, την επιλογή και τη διάταξη των δεξαμενών καυσίμων και του συστήματος καυσίμων και έλαβαν την κατ' αρχήν έγκριση (AiP) που εκδόθηκε ανεξάρτητα από τους δύο νηογνώμονες, DNV και China Classification Society (CCS).

Το νέο κοινό έργο ακολουθεί την ανάπτυξη του πρώτου στον κόσμο πλοίο μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), τύπου VLCC διπλού καυσίμου της Cosco, που παραγγέλθηκε αρχικά στο Dalian ως τυπικό πλοίο με καύσιμο HFO το 2017, αλλά ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία επέλεξε να αναβαθμίσει το δεξαμενόπλοιο για να το κάνει διπλού καυσίμου.

VlccCosco Shipping Energy TransportationDALIANCSSC LEASINGLNG
Keywords
Τυχαία Θέματα