ChatGPT: Πιθανή η πρώτη μήνυση εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης

16:21 8/4/2023 - Πηγή: Reporter

Πιθανή είναι η πρώτη μήνυση εναντίον της τεχνητής νοημοσύνης, αφού ένα Αυστραλός δήμαρχος, ο οποίος θίχτηκε από σχετική δημοσίευση, αναμένεται να προσφύγει εναντίον της OpenAI, της ιδιοκτήτριας του δημοφιλούς ChatGPT.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπράιαν Χουντ, εμφανίζεται σε σχετική δημοσίευση του chatbot ως καταδικασμένος για δωροδοκία, και σύμφωνα με τους δικηγόρους του έστειλε εξώδικο στον ιδιοκτήτη του ChatGPT, στις 21 Μαρτίου. Ωστόσο, η OpenAI, δεν είχε ακόμη απαντήσει στο εξώδικο, δήλωσαν οι δικηγόροι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters,

o Μπράιαν Χουντ τον περασμένο Νοέμβριο, ενημερώθηκε ότι το ChatGPT τον είχε κατονομάσει ψευδώς ως ένοχο σε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας στο εξωτερικό, που αφορούσε μια θυγατρική της Reserve Bank of Australia στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο Χουντ πράγματι εργαζόταν στο νομισματοκοπείο, ήταν όμως αυτός που αποκάλυψε το σκάνδαλο ενημερώνοντας τις αρχές για δωροδοκία ξένων αξιωματούχων με στόχο την εξασφάλιση συμβολαίων για εκτύπωση χαρτονομισμάτων.

Αν η υπόθεση φτάσει τελικά στο δικαστήριο, θα είναι η πρώτη προσφυγή κατά του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης.

«Θα ήταν ενδεχομένως μια στιγμή ορόσημο με την έννοια ότι εφαρμόζεται αυτός ο νόμος περί δυσφήμισης σε έναν νέο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της δημοσίευσης στον χώρο της πληροφορικής», δήλωσε στο Reuters ο Τζέιμς Νότον, εταίρος στο δικηγορικό γραφείο Gordon Legal που υπερασπίζεται τον Χουντ.


τεχνητή νοημοσύνηCHATGPTμήνυση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα