Bitcoin: Τρίτος καλύτερος τριμηνιαίος όγκος συναλλαγών σε 3 χρόνια

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 εξελίχθηκε στο τρίτο καλύτερο για το Bitcoin τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της πλατφόρμας ανάλυσης δεδομένων κρυπτογράφησης Kaiko.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κατέγραψε πάνω από 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2024.

Το ποσό που διακινήθηκε ήταν το μεγαλύτερο σωρευτικό ποσό που είχε δει το δίκτυο σε περισσότερα από δύο χρόνια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 107% από τα 674 δισεκατομμύρια δολάρια που καταγράφηκαν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η

τελευταία φορά που το Bitcoin κατέγραψε παρόμοιους όγκους συναλλαγών ήταν το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2021, όταν το δίκτυο διαπραγματεύθηκε πάνω από 1,93 τρισεκατομμύρια δολάρια και 2,16 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Ένα παρόμοιο αλλά μικρότερο ποσοστό παρατηρήθηκε επίσης το τέταρτο τρίμηνο του 2021, με διαπραγμάτευση 1,37 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Kaiko είπε ότι η άνοδος του τριμηνιαίου όγκου συναλλαγών σηματοδότησε ισχυρότερη δέσμευση των επενδυτών και βελτιωμένη συμμετοχή στην αγορά. Αυτό, επισημαίνει το CryptoPotato, θεωρείται τεράστιο επίτευγμα, δεδομένου ότι ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων πέρυσι ήταν 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο μετά την ανάδυση της αγοράς από το… βάθος της bear market.

Συγκεκριμένα, τα μεγάλα κεντρικά ανταλλακτήρια όπως το OKX και το Bybit παρουσίασαν σημαντική άνοδο στη συναλλακτική τους δραστηριότητα, ενώ μικρότερες ασιατικές πλατφόρμες όπως οι Bithumb, Korbit, Bitflyer και Zaif κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στον όγκο συναλλαγών.

Η επίδραση των ETF spot Bitcoin

Ο πρωταρχικός καταλύτης πίσω από την άνοδο του Bitcoin το περασμένο τρίμηνο ήταν η κυκλοφορία Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υψηλή ζήτηση για τα ETF επηρέασε θετικά την τιμή του Bitcoin, με αποτέλεσμα το περιουσιακό στοιχείο να κλείσει το τρίμηνο με κέρδη 64%, σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη τριμηνιαία επίδοσή του σε τρία χρόνια.

Το καλύτερο τρίμηνο του Bitcoin όσον αφορά τις αποδόσεις παραμένει το πρώτο τρίμηνο του 2021, όταν το περιουσιακό στοιχείο κέρδισε 101%, ενώ το δεύτερο καλύτερο ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2023, όταν έκλεισε με άνοδο 71%.

Εν τω μεταξύ, η συσχέτιση 60 ημερών μεταξύ BItcoin και altcoins έπεσε σε χαμηλά πολλών ετών το πρώτο τρίμηνο του 2024. Η Kaiko απέδωσε την πτώση στον… αγώνα των altcoins για ρευστότητα, την ώρα που το Bitcoin σημείωσε υψηλές εισροές εν μέσω της έναρξης των ETFs spot.

#κρυπτονομίσματα #KAIKO_SYSTEMS #Bitcoin #ETFs
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-tritos-kalyteros-triminiaios-ogkos-synallagon-se-3-chronia.htm
Τυχαία Θέματα