Bitcoin: Το halving πλησιάζει- Γιατί οι αναλυτές είναι συγκρατημένοι (γράφημα)

Το πολυαναμενόμενο halving, το τέταρτο στην ιστορία του Bitcoin, πλησιάζει, με τους αναλυτές να κάνουν τις εκτιμήσεις τους για το τι θα ακολουθήσει.

Τα προηγούμενα halvings το 2012, το 2016 και το 2020 ακολουθήθηκαν από τεράστια ράλι στην τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος. Χαρακτηριστικά, έναν χρόνο μετά το halving τον Μάιο του 2020, το Βitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 545%.

Το επόμενο τέτοιο γεγονός έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος να πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου. Αλλά αυτή τη φορά, επισημαίνει το Reuters,

η αγορά είναι διχασμένη ως προς το αν το Βitcoin θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά σε άλλη μια τόσο εντυπωσιακή άνοδο.

Στο halving, η ποσότητα του Bitcoin που διατίθεται ως ανταμοιβή για τους miners μειώνεται στο μισό, καθιστώντας την εξόρυξη νέων μπλοκ λιγότερο κερδοφόρα και επιβραδύνοντας την παραγωγή νέων tokens. Οι υποστηρικτές του Βitcoin λένε ότι η ενισχυμένη σπανιότητα του κορυφαίου κρυπτονομίσματος του δίνει επιπλέον αξία.

Σε μια έκθεση της 8ης Απριλίου, οι αναλυτές της Bitfinex προέβλεψαν ότι η τιμή του Βitcoin θα εκτοξευόταν περίπου 160% στους 12-14 μήνες μετά το φετινό halving, γεγονός που, όπως είπαν, θα μπορούσε να ωθήσει το Βitcoin σε ιστορικό υψηλό πάνω από 150.000 δολάρια.

«Αυτός ο τρέχων κύκλος ξεχωρίζει από όλους τους άλλους προηγούμενους κύκλους, καθώς η τιμή του Βitcoin έχει ήδη επιτύχει ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, ακόμη και πριν από το halving. Αυτή η “ανωμαλία” θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ανοδικός δείκτης, ωστόσο εισάγει επίσης ένα επίπεδο αβεβαιότητας της δυναμικής της αγοράς», αναφέρεται στην έκθεση.

Ο David Mercer, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου LMAX, ο οποίος διαχειρίζεται ένα θεσμικό ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης, είναι μεταξύ των σκεπτικιστών: «Τις χρονιές 2012, 2016, 2020, το halving προηγήθηκε ενός τεράστιου ανοδικού κύκλου, οπότε θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι και το 2024 θα είναι το ίδιο. Εμείς πιστεύουμε ότι όχι».



Ο λόγος; Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι ο αντίκτυπος του γεγονότος θα μπορούσε να έχει ήδη αποτιμηθεί στην πρόσφατη ιδιαίτερα εντυπωσιακή κίνηση του Βitcoin. Το Bitcoin έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών τον Μάρτιο στα 73.803,25 δολάρια και έχει αυξηθεί περισσότερο από 60% από την 1η Ιανουαρίου καθώς οι επενδυτές καλοδέχθηκαν την έγκριση των ETF Bitcoin στις ΗΠΑ και στοιχηματίζουν στην είσοδο νέων χρημάτων θεσμικών επενδυτών στην συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Τα ETF Βitcoin «έφεραν τεράστιο ενδιαφέρον και καθαρές νέες ροές στο Βitcoin πριν από το halving, ενώ στο παρελθόν, είδαμε επίπεδα τιμών αμέσως μετά το εν λόγω γεγονός να φέρνουν αυτές τις νέες ροές», εξήγησε ο Thomas Perfumo, επικεφαλής στρατηγικής στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Kraken.

Είναι τελικά μόνο το halving;

Τα halvings γίνονται περίπου κάθε τέσσερα χρόνια και, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, είναι δύσκολο να βασιστεί κανείς σε ιστορικό προηγούμενο. Επισημαίνουν ότι ένας συνδυασμός παραγόντων εκτός του halving θα μπορούσε να έχει συμβάλει στο ράλι του Βitcoin το 2020, συμπεριλαμβανομένης της χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής και των επενδυτών που έμεναν σπίτι τους λόγω των περιορισμών του Covid, και ξόδευαν επιπλέον μετρητά σε κρυπτονομίσματα.

«Ένα μέγεθος δείγματος τριών halving δεν είναι απαραίτητα αρκετά μεγάλο για να είναι πειστικό. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι άλλα ανοδικά γεγονότα στον κλάδο συνέβαλαν στα κέρδη», ανέφεραν ερευνητές της εταιρείας κρυπτογράφησης Kaiko.

Ωστόσο, άλλοι λένε ότι τα ETF θα μπορούσαν απλώς να είναι ένας σε μια σειρά καταλυτών που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την τιμή του Βitcoin το έτος μετά το halving. Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια φέτος, κάτι που θα μπορούσε να ενισχύσει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως τα κρυπτονομίσματα.

«Έχετε επιτέλους μια ταυτόχρονη εισροή νέων χρημάτων στην εν λόγω κατηγορία περιουσιακών στοιχείων μέσω των ETF... Μετά υπάρχει επίσης η Fed, που δείχνει ότι σχεδιάζει να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ravi Doshi, επικεφαλής αγορών στο FalconX, έναν βασικό χρηματιστή κρυπτογράφησης.

«Αν υποθέσουμε ότι οι εκτυπώσεις του πληθωρισμού συνεχίζουν να παραμένουν ήπιες, έχετε αυτή τη συνταγή για σημαντικά υψηλότερες τιμές», εκτίμησε.

#BITFINEX #κρυπτονομίσματα #HALVINGS #MINERS #ETF #ανταλλακτήρια
Keywords
Αναζητήσεις
bitcoin-to-halving-plisiazei--giati-oi-analytes-einai-sygkratimenoi-grafima.htm
Τυχαία Θέματα