Bitcoin: Εκροές $368 εκατ. τη 2η εβδομάδα του Απριλίου-Ενθαρρυντικά σημάδια

Το Bitcoin έχει δείξει τεράστια ανθεκτικότητα φέτος, ξεπερνώντας τα 30.000 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη πάνω από 80% από το ξεκίνημα του έτους μέχρι σήμερα. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα περισσότερο περιθώριο ανάπτυξης.

Το εμβληματικό κρυπτονόμισμα ξεπέρασε τις μεγάλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη από την απογοητευτική πορεία της εν λόγω αγοράς μόλις πέρυσι.

Οι αναλυτές της Bank of America,

Alkesh Shah και Andrew Moss, επισημαίνουν ότι υπήρξαν καθαρές εκροές 368 εκατομμυρίων δολάρια Bitcoin προς προσωπικά πορτοφόλια την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 4 Απριλίου. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή την περίοδο καταγράφηκε η δεύτερη μεγαλύτερη καθαρή εκροή Βitcoin το 2023 από ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης.

Οι δύο αναλυτές επισημαίνουν ότι η τάση της μετακίνησης tokens από πλατφόρμες κρυπτογράφησης σε προσωπικά πορτοφόλια σημαίνει συνήθως ότι οι επενδυτές προσπαθούν να τα διατηρήσουν στην κατοχή τους, υποδηλώνοντας μια φθίνουσα πίεση πωλήσεων.

«Οι επενδυτές μεταφέρουν tokens από πορτοφόλια ανταλλακτηρίων στα προσωπικά τους πορτοφόλια όταν σκοπεύουν να τα κρατήσουν (HODL), υποδεικνύοντας πιθανή μείωση της πίεσης πώλησης», γράφουν χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσαν επίσης ότι οι ανησυχίες σχετικά με την ρυθμιστική καταστολή των ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ μπορεί να συνέβαλαν στην εκροή. Για παράδειγμα, οι «μεγάλοι», συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Binance, αντιμετωπίζουν μεγάλο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές στη χώρα.

Η τελευταία «έκρηξη» πυροδότησε για άλλη μια φορά, όπως επισημαίνει το CryptoPotato, συζητήσεις σχετικά με τις δυνατότητες του Bitcoin ως αποθήκης αξίας. Οι αναλυτές υπογράμμισαν προηγουμένως την ανθεκτικότητα του κρυπτοστοιχείου, ενώ επεσήμαναν ότι έχει ξεπεράσει δύο προηγούμενους «χειμώνες (winters)» πριν την ύφεση του 2022. Η ανάκαμψη σε κάθε περίπτωση ήταν εντυπωσιακή.

Πρόσφατα, οι αναλυτές της Bernstein είπαν ότι το να… επαινούμε τον χρυσό αλλά όχι το Βitcoin είναι παράλογο.

Το Bitcoin είναι «δρόμος διαφυγής»

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Jr, για παράδειγμα, πιστεύει ότι το Bitcoin είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει στα άτομα μια «οδό διαφυγής» εν μέσω της αναταραχής στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο ανιψιός του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος κατέθεσε έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή των ΗΠΑ στις 5 Απριλίου για να είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία του 2024, εμφανίζεται ως υποστηρικτής του Bitcoin.

BitcoinCryptoκρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα