Bankman-Fried (FTX): Φυλάκιση 50 ετών προτείνουν οι εισαγγελείς

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ πρότειναν για τον Sam Bankman-Fried να εκτίσει έως και 50 χρόνια στη φυλακή, λέγοντας ότι το τεράστιο εύρος των εγκλημάτων που έχει διαπράξει συνεπάγεται με αυτή τη μακρά ποινή φυλάκισης.

Ο Bankman-Fried, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων FTX, καταδικάστηκε για όλες τις κατηγορίες εναντίον του σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι ένορκοι τον έκριναν υπεύθυνο για απάτη που εξαφάνισε τον πλούτο χιλιάδων πελατών.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το

NBC, θεωρητικά αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 110 ετών και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έγραψαν ότι ο Bankman-Fried θα έπρεπε να είναι από 40 έως 50 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

«Το εύρος, η διάρκεια, η φύση και ο τεράστιος αριθμός των εγκλημάτων του Bankman-Fried, η επακόλουθη ζημιά που προκάλεσαν, η εσκεμμένη παραβίαση του κράτους δικαίου και η απουσία αντισταθμιστικών ελαφρυντικών περιστάσεων τον καθιστούν εξαιρετικά άξιο μιας επαρκούς ποινής, που είναι αρκετά αυστηρή προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη», αναφέρεται στο υπόμνημα καταδίκης που κατέθεσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Ο Bankman-Fried καταδικάστηκε για επτά κατηγορίες απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξαπατώντας πελάτες του FTX και δανειστές στο συνδεδεμένο hedge fund, Alameda Research.

Η ανακοίνωση της ποινής του έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου. Οι δικηγόροι του Bankman-Fried ζήτησαν τον Φεβρουάριο ποινή φυλάκισης μόλις 5 έως 6 ετών, λέγοντας σε ένα υπόμνημα 98 σελίδων ότι πάσχει από μια σειρά νευρολογικών και προσωπικών προβλημάτων που δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

#ΣΑΜ_ΜΠΑΝΚΜΑΝ_ΦΡΙΝΤ #ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ_ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ #ποινή_φυλάκισης #Απάτη
Keywords
Αναζητήσεις
bankman-fried-ftx-fylakisi-50-eton-proteinoun-oi-eisangeleis.htm
Τυχαία Θέματα