Ξεκίνησαν να φοιτούν σε νηπιαγωγεία τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε 18 Κέντρα Φιλοξενίας

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία του νέου νηπιαγωγείου για τα προσφυγόπουλα που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελαιώνα. Πρόκειται για το 17ο στη σειρά νηπιαγωγείο. Αύριο ξεκινά η εγκατάσταση του νηπιαγωγείου στις Θερμοπύλες. Συνολικά στα 18 Κέντρα Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, λειτουργούν 30 μονάδες των δύο αιθουσών, ενώ άλλα δύο νηπιαγωγεία έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν άμεσα στο Καράτεπε Μυτιλήνης και στο Βαθύ Σάμου.

Το

νηπιαγωγείο στον Ελαιώνα διαμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αίθουσες διαμορφώθηκαν κατάλληλα για τις ανάγκες των προνηπίων και νηπίων με βιβλιοθήκη, παιχνίδια, χώρους δραστηριοτήτων και ξεκούρασης.

Η έναρξη της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, που συνολικά μπορεί να δεχθεί 47 παιδάκια, έγινε με την αμέριστη βοήθεια καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητών και φοιτητών του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Συντελεστών Εκπαίδευσης Προσφύγων και των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι ήδη, σε όλη τη χώρα, ξεκίνησαν να φοιτούν σε Νηπιαγωγεία τα νήπια και προνήπια που διαμένουν στα εξής Κέντρα Φιλοξενίας:

Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών, Στρ/δο ΑναγνωστοπούλουΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Καβαλαρίου εργ/σιο ΣΙΝΑΤΕΞΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Κόνιτσας ΗπείρουΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης ΗλείαςΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Λαγκαδίκια Στρ/δο ΒογιατζόγλουΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Κουτσόχερου ΛάρισαςΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αγίας Βαρβάρας ΗμαθίαςΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων ΒΙΠΕ ΔράμαςΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Περιγιάλι ΚαβάλαςΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αλεξάνδρειας Ημαθίας Στρ/δο ΠελάγουΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Αγίας Ελένης ΙωαννίνωνΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Πολυκάστρου Νέας ΚαβάλαςΚέντρο Φιλοξενίας Κάτω Μηλιάς ΠιερίαςΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Δολιανών ΙωαννίνωνΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελαιώνα ΑττικήςΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων ΣερρώνΚέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού Αττικής
Keywords
Τυχαία Θέματα