ΟΑΕΔ: 20.000 προσλήψεις νέων σε επιχειρήσεις

09:06 5/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ προανήγγειλε 20.000 προσλήψεις στο πλαίσιο του προγράμματος της πρώτης πρόσληψης μισθωτού από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων ηλικίας έως 35 ετών.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM, 104,9», η κα Καραμεσίνη ανέφερε ότι ο ΟΑΕΔ έχει ανοικτά τρία ακόμη προγράμματα που προβλέπουν τη στήριξη της διαμόρφωσης και της χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για νέους 18 έως 29

ετών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ ή δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής επαγγελματικής εκπαίδευσης και την απασχόληση νέων 18 έως 29 ετών που έχουν τελειώσει Γυμνάσιο ή γενικό Λύκειο.

Έκανε λόγο για δυνατότητα ανοίγματος νέων επιχειρήσεων σε πρώην αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες. «Έχουμε ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε και το τελευταίο που θα είναι για πρώην αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και έχουν συνεισφέρει στο ταμείο των αυτοαπασχολούμενων. Αυτοί θα επιχορηγηθούν για να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση εφόσον το επιθυμούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα