Εντός Νοεμβρίου η προκήρυξη για 8.700 μόνιμους σε δήμους μέσω ΑΣΕΠ

Σε τουλάχιστον 8.700 ανέρχονται οι μόνιμοι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα απασχοληθούν στην καθαριότητα των ΟΤΑ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ έχει ήδη δοθεί το “πράσινο φως” για όλα τα αιτήματα για προσλήψεις τακτικού προσωπικού, που είχαν υποβάλλει μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι περισσότεροι δήμοι της χώρας.

Πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

συναντήθηκε με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να προσδιοριστούν οι χρόνοι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού που θα γίνει με σειρά προτεραιότητας (κοινωνικά κριτήρια), καθώς και ο χρόνος έκδοσης της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ επισήμανε στον κ.Σκουρλέτη ότι αναμένει να της αποσταλεί το σχετικό αίτημα από πλευράς υπουργείου για τον αριθμό των θέσεων ανά δήμο. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συμβεί άμεσα, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή θα πρέπει μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

Κι αυτό γιατί τότε λήγει η τελευταία παράταση χρόνου με τις ανανεώσεις των συμβάσεων που έγιναν στους συμβασιούχους στην καθαριότητα των ΟΤΑ και το κενό που ακολουθεί θα πρέπει καλυφθεί αμέσως με την πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων.

Πάντως, η προκήρυξη θα εκδοθεί άμεσα, Αναφορικά με την προκήρυξη, πληροφορίες από το ΑΣΕΠ αναφέρουν ότι θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατόναφού πρώτα σταλεί το

Στη φάση αυτή θα πρέπει να γίνει η αποστολή του σχετικού αιτήματος από το ΥΠΕΣ, η έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου και ο καταμερισμός του ανάλογου αριθμού θέσεων για ΑμΕΑ από τον ΟΑΕΔ. Εφόσον ολοκληρωθούν αυτά, τότε άμεσα θα εκδοθεί και η πολυπόθητη προκήρυξη.

Όπως έχουν διαμηνύσει από το υπουργείο Εσωτερικών, ο συγκεκριμένος αριθμός των 8.700 προσλήψεων στην καθαριότητα των δήμων δεν θα προσμετρηθεί στη μνημονιακή αναλογία μία πρόσληψη ανά τρεις συνταξιοδοτήσεις που θα ισχύσει για το 2018, καθώς η μισθοδοσία των εργαζομένων θα προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα