Έκλεισαν οι εκκρεμότητες με τους δανειστές για τις συντάξεις

11:46 2/12/2017 - Πηγή: Dimosio

Έκλεισαν οι εκκρεμότητες με τους δανειστές σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, καθώς οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ, ώστε στο πλαίσιο του προγράμματος για τα ληξιπρόθεσμα να έχει εκκαθαριστεί η λίστα έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξήγησε στους εκπροσώπους των δανειστών πως με τις εμβόλιμες πληρωμές Οκτωβρίου- Νοεμβρίου και την επικείμενη του

Δεκεμβρίου, οι κύριες συντάξεις που θα βρίσκονται στην αναμονή θα προσεγγίζουν τον αριθμό των 70.000.

Στόχος είναι έως το καλοκαίρι του 2018 να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση όλων των εκκρεμοτήτων για εφάπαξ, κύριες και προσωρινές συντάξεις, ενώ ανοικτό παραμένει το ζήτημα των επικουρικών που μένει να απονεμηθούν και υπολογίζονται σε 120.000.

Σε ό,τι αφορά τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, το υπουργείο επεσήμανε στους Θεσμούς ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί στο 90% και έως το τέλος του έτους θα έχει κλείσει το θέμα. Υπενθυμίζεται πως από το 2019 θα περικοπεί μέρος της προσωπικής διαφοράς που θα προκύψει για τις περισσότερες συντάξεις.

Στα εργασιακά έχει «κλειδώσει» η αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο, που αφορά στην απαιτούμενη πλειοψηφία (50+1) για τη λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις από τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία.

Τέλος, το «πράσινο φως» των δανειστών αναμένει η ελληνική πλευρά για το σχέδιο ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για οφειλέτες που εξαιρούνται από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα