Δημόσιο: Στις 13 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την κινητικότητα

09:28 8/11/2017 - Πηγή: Dimosio

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου αναμένεται να βγει στον…αέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της κινητικότητας για όλο το δημόσιο πλην των δήμων. Σε αυτή τη φάση η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας έχει ανάψει το «πράσινο φως» σε πάνω από 1000 αιτήματα δημοσίων φορέων και υπηρεσιών τα οποία ζητούν την κάλυψη κενών θέσεων.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται προς ώρας οι δήμοι, οι οποίοι δεν έχουμε ακόμα διαμορφώσει τα οργανογράμματα τους. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνολικά

αγγίζουν τους 83.000 περίπου, δεν θα μπορούν να αιτηθούν μετάταξη ή απόσπαση από τις 13/11. Κατ’ επέκταση δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο α΄ κύκλο κινητικότητας για την περίοδο 2017-2018.

Όμως, αρκετά πίσω στη διαδικασία έχουν μείνει και αρκετά υπουργεία, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να μην είναι το αναμενόμενο. Ειδικότερα, 3 από τα 17 υπουργεία δεν έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, γεγονός που δεν έχει ακόμα επιτρέψει σε όλους τους εργαζόμενους τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της κινητικότητας. Πρόκειται για περίπου 500.000 εργαζόμενους, οι οποίοι με την έναρξη της πλατφόρμας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε αίτημα μετάταξης ή απόσπασης σε όποια κενή θέση αντιστοιχεί στα προσόντα του.

Η έγκριση ή μη του σχετικού αιτήματος βρίσκεται στα χέρια και πάλι της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας. Από τη στιγμή που θα εγκριθεί το σχετικό αίτημα, δηλαδή μετά από περίπου 30 ημέρες, θα μπορεί ο εν λόγω υπάλληλος να μεταταχθεί ή να αποσπασθεί.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο θα «τρέχουν» τρεις κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο.

Δεδομένου ότι ο α΄ κύκλος θα «τρέχει» την περίοδο Οκτωβρίου–Δεκεμβρίου 2017 (ή ενδεχομένως μέχρι τον Ιανουάριο του 2018), ο επόμενος (β΄) κύκλος θα «τρέξει» την περίοδο Φεβρουαρίου /Μαρτίου-Μαίου/Ιουνίου 2018, ενώ ο γ΄ κύκλος της κινητικότητας θα «τρέξει προς το τελος του καλοκαιριού –τέλος Φθινοπώρου του ίδιου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα