Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τον Έβρο

Τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από το «Παζάρ Κουλέ» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επιτηρώντας τους μετανάστες που βρίσκονται επί τουρκικού εδάφους.
Το ελικόπτερο πέταξε πάνω από το «Παζάρ Κουλέ» στην τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ προσέγγισε σε κοντινή απόσταση τον φράκτη στη μεθοριακή γραμμή.
Από την τουρκική πλευρά, άλλωστε, βρίσκονται εγκατεστημένοι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι επιθυμούν να διέλθουν στην Ευρώπη μέσω του Έβρου.
Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησε την Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του

Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.
Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.
Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.
Πηγή: Sputniknews.gr/Φανή Χαρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα