Το ΤΕΕ χαιρετίζει την αναγνώριση των ενιαίων 5ετών σπουδών των πολυτεχνείων ως επιπέδου integrated master

Η καθιέρωση, ως Integrated Masters, των ενιαίων 5ετών σπουδών των πολυτεχνικών σχολών της χώρας αποτελεί επιτυχία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του επιστημονικού και επαγγελματικού ρόλου τού Έλληνα μηχανικού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΕΕ.
Επιπλέον, με την εφαρμογή της σχετικής πρόβλεψης του ν. Ν.4485/17 για την «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης», μέσω της έκδοσης των απαραίτητων κανονιστικών

αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για τα πολυτεχνικά τμήματα, η Πολιτεία προχωρά σε ένα σοβαρό βήμα εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού ρόλου της, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το ΤΕΕ συγχαίρει την Πολιτεία και χαιρετίζει την εξέλιξη, διότι η αναγνώριση των ενιαίων 5ετών σπουδών των Πολυτεχνείων ως επιπέδου integrated master είναι πολύ σημαντική και αναγκαία.
«Η αναγνώριση ως integrated master του διπλώματος των μηχανικών με πενταετείς σπουδές ήταν ένα πάγιο αίτημα του ΤΕΕ, των πολυτεχνείων και πολυτεχνικών σχολών της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, που σήμερα ξεκινά να εφαρμόζεται. Καταφέραμε με επιτυχία να διεκδικήσουμε όσα αξίζουν στον επαγγελματικό και επιστημονικό ρόλο του Έλληνα μηχανικού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

Keywords
Τυχαία Θέματα