Σοβαρά επεισόδια στον Έβρο: Μετανάστες ανάβουν φωτιές – Προειδοποιητικά πυρά από τους στρατιώτες

Άγρια επεισόδια σημειώνονται στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στον Έβρο. Μετανάστες προσπαθούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος, ενώ αστυνομικοί και στρατός προσπαθούν να τους αποτρέψουν.
Υπό πίεση παραμένουν οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν παραταχθεί στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο, καθώς μετανάστες παραμένουν

στην τουρκική πλευρά.
Η κατάσταση στον Έβρο παραμένει τεταμένη για έκτη συνεχόμενη ημέρα, δηλαδή από την προηγούμενη Παρασκευή οπότε και από την Τουρκία διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες ότι η χώρα ανοίγει τα σύνορα.
Ελληνικές δυνάμεις, αποτελούμενες από στρατιώτες και αστυνομικούς, έχουν αναπτυχθεί στον φράχτη και αποτρέπουν τη διέλευση.
Η ένταση είναι μεγάλη, με τους μετανάστες να βάζουν φωτιές. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο προκείμενου οι πυρκαγιές να μην εξαπλωθούν στην ελληνική πλευρά των συνόρων.
Την ίδια στιγμή, Έλληνες στρατιώτες ρίχνουν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα για να αποτρέψουν τη διέλευση μεταναστών.
Τούρκοι αστυνομικοί πετούν χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς στα σύνορα του Έβρου
Το πλάνο από ελληνικής πλευράς δείχνει την τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 m από τα σύνορα στον Έβρο.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που σφράγισε τα σύνορα με την αποστολή επιπλέον δυνάμεων στρατού και αστυνομίας από όλη την Ελλάδα.
Την Τρίτη, στις Καστανιές του Έβρου βρέθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σύσσωμη την ηγεσία της ΕΕ, δηλαδή τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα