Ποια έργα “τρέχει” το Υπερταμείο

Το Υπερταμείο με τις 16 θυγατρικές και συμμετοχές, σε έξι μεγάλους τομείς επενδυτικής δραστηριότητας (ενέργεια, real estate, διατροφή και εφοδιασμός, μεταφορές και υποδομές, τεχνολογία, ταχυδρομικές υπηρεσίες) διαχειρίζεται assets αξίας 5,5 δισ. ευρώ.

?Επίσης, κατόπιν διαγωνισμού, όρισε την BlackRock FMA ως σύμβουλο υλοποίησης στρατηγικού σχεδιασμού, για τον μετασχηματισμό του σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας στα πρότυπα των Διεθνών Επενδυτικών Ταμείων,

με την έναρξη λειτουργίας στους κόλπους του ενός νέου Επενδυτικού Ταμείου, μέσα στο δεύτερο μισό του 2024. Το Υπερταμείο κάνει ένα κρίσιμο βήμα προς τη μετατροπή του σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, επιδιώκοντας μέσα από αυτόν τον μετασχηματισμό να ενισχύσει την επενδυτική του ικανότητα και τον αντίκτυπό του στην ελληνική οικονομία. Υπό αυτό το πρίσμα, το Υπερταμείο πρόκειται να επενδύει τα έσοδά του όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, αλλά και να επανεπενδύει μέρος των εσόδων που προκύπτουν από την αύξηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

Το Υπερταμείο, ως διαχειριστής και επενδυτής, αποτελεί έναν κομβικό παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης. Διαχειρίζεται και υλοποιεί σημαντικά επενδυτικά έργα για τις θυγατρικές του.

22+1 Περιφερειακά Αεροδρόμια-Εκκίνηση Αξιοποίησης

Επανεκκίνηση (2021) του πλάνου αξιοποίησης των 22+1 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας, ώστε να αποτελέσουν κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.Εκκίνηση του Διαγωνισμού για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, και υποβολή υποψηφιοτήτων από 4 μεγάλα επενδυτικά κονσόρτσια:ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- GMR Airports LimitedΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣ Α.Ε.-CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.AEgis Airport Operation-AKTOR CONCESSIONS SINGLE MEMBER S.A.- A?roports de la Cote d’AzurFRAPORT AG- DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.- ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε.
Επόμενα βήματα:Φεβρουάριος 2024: Το Υπερταμείο θα αποστείλει τη σύμβαση παραχώρησης στους υποψηφίους.Έως και τον Ιούνιο του 2024: Υποβολή προσφορών από τους υποψήφιους.Εντός 2 μηνών από αρχές Ιουλίου: Επιλογή αναδόχου.1ο τρίμηνο 2025: Έναρξη λειτουργίας από τον τελικό ανάδοχο.Ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο έχει μπει στη β΄ φάση, με στόχο τον Ιούνιο του 2024 να ολοκληρωθεί η διαδικασία, να υπάρξει ο ανάδοχος, «και να μπει στη συνέχεια η Καλαμάτα σε νέα πορεία».Κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, επιλογή συμβούλου (χρηματοοικονομικού – EUROBANK, τεχνικού – «ΔΟΞΙΑΔΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και νομικού – YLP & DVLaw), για την εκτίμηση της κατάστασης των αεροδρομίων και των σχετικών επενδύσεων και επικαιροποίηση της μελέτης της KANTOR για τα 22 Περιφερειακά Αεροδρόμια.

Διώρυγα της Κορίνθου

Ολοκληρώθηκε το πλάνο αναβαθμισμένων υπηρεσιών της εταιρείας, και πλέον έχει νέα ιστοσελίδα και υπηρεσίες online ticketing.Παράλληλα ανανεώθηκε ο τιμοκατάλογος της Διώρυγας της Κορίνθου μετά από 12 χρόνια, γεγονός που έχει δείξει μία πολύ σημαντική βελτίωση για την εταιρεία όταν συγκρίνει κανείς σε like for like επίπεδα. Το όφελος αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των μεγεθών της εταιρείας όταν πλέον θα είναι όλους τους μήνες σε λειτουργία.Το Υπερταμείο, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους PLANET και TRΙTON προχώρησε σε prefeasibility study για την ανάπτυξη του Real Estate της Διώρυγας της Κορίνθου. Πρόκειται για ένα ολιστικό Στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο για την περαιτέρω αξιοποίηση της Διώρυγας, με διάφορες νέες επιχειρησιακές λειτουργίες. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν μελέτες prefeasibility σχετικά με τις δύο μαρίνες και την εκπλάτυνση και εκβάθυνση του καναλιού.Στο έργο αυτό περιλαμβάνεται και προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας (prefeasibility study) χωροθέτησης τουριστικού/ων λιμένα/ων.

Ανάπλαση ΔΕΘ

Το Υπερταμείο εξέτασε το business plan της ανάπλασης ως μέτοχος της εταιρείας ΔΕΘ-HELEXPO.Ο χώρος της ανάπλασης, καλύπτει συνολική έκταση 176.000 τ.μ., περιλαμβάνοντας μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για όλη την Ελλάδα. Με σχεδόν 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, η εταιρεία ΔΕΘ-HELEXPO φιλοξενεί στους χώρους της ένα σημαντικό αριθμό κλαδικών εκθέσεων και εκδηλώσεων, με συνολικά περίπου 500.000 επισκέπτες ετησίως. Το σχέδιο της ανάπλασης προβλέπει τη δημιουργία 5 τομέων / δραστηριοτήτων: πάρκο, πράσινους χώρους και χώρους αναψυχής, χώρους εκθέσεων και συνεδρίων, επιχειρηματικό κέντρο και ξενοδοχείο, υπόγεια στάθμευση.Μέσα σε 2,5 μήνες, η ομάδα του Υπερταμείου συνέλεξε πληροφορίες από επτά industry experts και πραγματοποιήθηκε επαλήθευση των παραδοχών του μοντέλου.Παράλληλα σε συνεργασία με το διεθνή όμιλο Montgomery Exhibition Consultants και τους εξειδικευμένους συμβούλους του με 35 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή και λειτουργία εκθεσιακών κέντρων και διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και εκθέσεων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, μελετήθηκαν οι παραδοχές για το Συνεδριακό και Εκθεσιακό κέντρο.

Ελληνικές Αλυκές

Το Υπερταμείο, κατέχοντας το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά την εξαγορά του ποσοστού της «Καλαμαράκης ΑΒΕΕ – ΚΑΛΑΣ Α.Ε.», διερευνά τις επιλογές για τον μετασχηματισμό της εταιρείας, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τη δυναμική της ελληνικής αγοράς.Η αποτίμηση των Ελληνικών Αλυκών ολοκληρώθηκε και δείχνει την πολύ σημαντική αύξηση της αξίας της εταιρείας που έχει επιτευχθεί. Ειδικότερα, με το συνολικό έργο που έχει γίνει, έχει επιτευχθεί αύξηση της Αξίας πάνω από 50%.Το Υπερταμείο προχωρά στο επόμενο βήμα, ήτοι την υλοποίηση του επενδυτικού και αναπτυξιακού πλάνου που έχει σχεδιάσει για τις Ελληνικές Αλυκές και τη δυναμική που διαβλέπει για την εταιρεία.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

Βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά αναπτυξιακών έργων στο Υπερταμείο και τις θυγατρικές του, τα οποία έχουν κατακυρωθεί σε εγνωσμένου κύρους εταιρείες με διεθνή παρουσία. Επιπρόσθετα σχεδιάζονται και υλοποιούνται μια σειρά επενδύσεων και πρωτοβουλιών με στόχο τον μετασχηματισμό, την περαιτέρω ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα θυγατρικών του Υπερταμείου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΤΑΙΠΕΔ (100% ποσοστό συμμετοχής)
Είναι σε εξέλιξη η περαιτέρω αξιοποίηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων, όπως η πώληση ποσοστού 30% του ΤΑΙΠΕΔ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης ο διαγωνισμός παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και της Αττικής Οδού, καθώς και η ένταξη του έργου αναβάθμισης των υποδομών του λιμένος Αλεξανδρούπολης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Έχουν ολοκληρωθεί η παραχώρηση των λιμανιών Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου και Βόλου κ.λπ.Η μονάδα PPF του ΤΑΙΠΕΔ έχει διενεργήσει στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 369 Διαγωνισμούς/Συμβάσεις ύψους 3,6 δις ευρώ.Η μονάδα PPF του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβε το έργο ωρίμανσης της αξιοποίησης του π. στρατοπέδου Γκόνου που ανήκει στη θυγατρική του Υπερταμείου, ΓΑΙΑΟΣΕ.

ΕΤΑΔ (100% ποσοστό συμμετοχής)

Πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων: Το μεγάλο έργο της καταγραφής και αποτίμησης 500 ακινήτων της ΕΤΑΔ, το οποίο θα λειτουργήσει ως οδηγός για την επέκταση της διαδικασίας στα 36.000 ακίνητα της εταιρείας. Πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο, καθώς το 47% των πρώτων 500 ακινήτων που αποπειράθηκε η ΕΤΑΔ να καταγράψει δεν μπορούν να εντοπιστούν ή είναι καταπατημένα. Είναι ένα σαφές δείγμα της χρόνιας παθογένειας στη διαχείριση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, την οποία η ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο επιχειρούν να υπερβούν και να διορθώσουν.Το KPI αυτού του έργου-πιλότος που ήταν η καταγραφή και η αποτίμηση των 500 ακινήτων ολοκληρώθηκε με επιτυχία.Υλοποιήθηκε περαιτέρω αξιοποίηση του χιονοδρομικού στο Καϊμακτσαλάν.Σχεδιάστηκε online ticketing για τις υπηρεσίες της ΕΤΑΔ.

ΓΑΙΑΟΣΕ (100% ποσοστό συμμετοχής)

Η ΓΑΙΑΟΣΕ το 2022 κατέγραψε τα υψηλότερα έσοδα στην των τελευταίων ετών, με αύξηση 11% συγκριτικά με το 2021. Η εταιρεία κατέγραψε επενδύσεις ύψους €2,8 εκατ. εντός της χρήσης 2022 (έναντι €640χιλ. το 2021).Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σε πολλά επίπεδα: στη μετατροπή του Θριασίου 1 σε πάρκο logistics, την αξιοποίηση του π.στρατοπέδου Γκόνου, τον σχεδιασμό για την αξιοποίηση σημαντικών σιδηροδρομικών σταθμών, όπως της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Κατερίνης και του Πλαταμώνα, και την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου. Σημαντικό έργο αποτελεί η αξιοποίηση του π. στρατοπέδου Γκόνου, το οποίο εντάχθηκε στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας και ανατέθηκε η ωρίμανσή του στη μονάδα PPF του ΤΑΙΠΕΔ.Η ΓΑΙΑΟΣΕ εκκίνησε τη διαδικασία εκπόνησης προμελετών σκοπιμότητας για την αξιοποίηση σημαντικών σιδηροδρομικών σταθμών, όπως της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά, της Κατερίνης και του Πλαταμώνα. Επίσης, τον Οκτώβριο 2022 ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πύργου.Η εταιρεία συνέχισε και το 2022 την αποτίμηση των δικαιωμάτων της σε ακίνητη περιουσία (135 στρατηγικά ακίνητα), έργο το οποίο επικαιροποιείται σε ετήσια βάση.Σχετικά με τη δραστηριότητα του τροχαίου υλικού, σημειώθηκε επίσης σημαντική πρόοδος σχετικά με το έργο ανάταξης του ETCS on-board (στο τμήμα που αφορά τη ΓΑΙΑΟΣΕ) που βρίσκεται στο στάδιο της κατακύρωσης και έχει ληφθεί η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς επίσης σημειώθηκε πρόοδος και με την έγκριση θέσης σε λειτουργία του GSMR.Τέλος, είναι σε εξέλιξη ο πρώτος πιλοτικός διαγωνισμός σκραπ για 123 οχήματα που βρίσκονται στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, από τον οποίο η ΓΑΙΑΟΣΕ προσβλέπει στη λήψη τεχνογνωσίας προκειμένου να προχωρήσει σε ένα μεγαλύτερο έργο σχετικά σκραπ σε όλη την επικράτεια.

ETBA (35% ποσοστό συμμετοχής)

25 εκ. ευρώ εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της πλάνου, συνολικού ύψους 50 εκ. ευρώ. Οι προτάσεις εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και αφορούν σε 14 ΒΙΠΕ σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό και την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.Το 2022 κατέγραψε θετικές επιδόσεις, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, κλείνοντας ακόμα μια χρονιά με κερδοφορία.Ολοκλήρωσε 19 Υπαγωγές ΒΙΠΕ στις διατάξεις του νέου νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4982/2022), με την έκδοση των αντίστοιχων διοικητικών πράξεων.Ενέκρινε, μέσω Διαβούλευσης με τους ιδιοκτήτες γης, 24 νέους κανονισμούς λειτουργίας για αντίστοιχα Πάρκα, σύμφωνα με το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο.

ΔΕΘ/HELEXPO (100% ποσοστό συμμετοχής)

Η ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης και η μετατροπή της ΔΕΘ Helexpo σε έναν διεθνή κόμβο για τις επιχειρήσεις, την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες, ο οποίος θα λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο, θα προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και υποδομές, θα συμβάλει σημαντικά στο κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.

Το 2022 η δραστηριότητα της ΔΕΘ-HELEXPO ήταν σημαντική. Η ΔΕΘ και η Agrotica του 2022 σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, ενώ το 2023 ξεκίνησαν εκθέσεις σε νέους και δυναμικούς κλάδους, όπως η κυκλική οικονομία.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΕΗ (34,12% ποσοστό συμμετοχής)

Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.Γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί η ΔΕΗ σε μια από τις πλέον σημαίνουσες εταιρείες των Βαλκανίων με 9 εκατομμύρια πελάτες, 10 GW «πράσινων» έργων και 1,5 δισ. ευρώ λειτουργικά κέρδη.Έκλεισε συμφωνία με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης 200 εκατ. Ευρώ.Εισήλθε στην αγορά της Ρουμανίας μέσω της απόκτησης από την Enel S.p.A όλων των συμμετοχών του ομίλου Enel στη Ρουμανία.Εγκατέστησε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής CCGT φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, που θα τεθεί σε λειτουργία το 2025 και θα αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση χάρη στη μείωση των εκπομπών και τη συμμετοχή της ηλιακής ενέργειας στην παραγωγή.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

ΚΑΘ (100% ποσοστό συμμετοχής)
Το 2022 η εταιρεία πέτυχε όλους τους Οικονομικούς και μη Οικονομικούς στόχους που είχαν τεθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022-2024.Δημιουργήθηκαν 800 νέες θέσεις πάρκινγκ ενώ ολοκληρώθηκε εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης με στόχο να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες βελτιωτικές παρεμβάσεις.Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της, η ΚΑΘ αναπτύσσει εφαρμογή, η οποία παρέχει τη δυνατότητα αγοράς προπληρωμένων εισιτηρίων για την είσοδο στους χώρους της, μέσω κινητού τηλεφώνου. Οι ιδιοκτήτες RFID θα μπορούν να «φορτώνουν» μονάδες RFID μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής εξ αποστάσεως από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να απαιτείται η προσωπική τους παρουσία στο ταμείο της ΚΑΘ.

ΟΚΑΑ (100% ποσοστό συμμετοχής)

Το 2022 η εταιρεία πέτυχε όλους τους Οικονομικούς και μη Οικονομικούς στόχους που είχαν τεθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο 2022-2024.O OKAA προχώρησε, με ημερομηνία εφαρμογής την 1η Απριλίου 2023, στην αναπροσαρμογή των ενοικίων των Κεντρικών Αγορών κατά 5% και των ιχθυοσκαλών κατά 3%. Παράλληλα, προχώρησε στην κατάργηση της έκπτωσης 35% στα κοινόχρηστα έξοδα της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, που ίσχυε από το 2017, και στην αναπροσαρμογή κατά 5% των κοινοχρήστων δαπανών στην Κεντρική Αγορά Πάτρας. Το όφελος από τα ενοίκια ανέρχεται ετησίως σε € 267.955 και από τις κοινές υπηρεσίες σε € 201.317, ήτοι συνολικά € 469.272.Τον Μάρτιο 2023, το έργο του ΟΚΑΑ, Ανάπτυξης και Εφαρμογής Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για τη διαχείριση και εποπτεία των Ιχθυοσκαλών της χώρας (e-ιχθυόσκαλα), εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.325.922 ευρώ με ΦΠΑ και αφορά στην ηλεκτρονικοποίηση και αναβάθμιση των διαδικασιών λειτουργίας των Ιχθυοσκαλών. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ (80% ποσοστό συμμετοχής)

Οι Ελληνικές Αλυκές, που παράγουν το 92% του ελληνικού αλατιού, το 2022 πέτυχαν ρεκόρ πωλήσεων και κερδοφορίας. Ο όγκος πωλήσεων της εταιρείας το 2022 ανήλθε σε 237 χιλιάδες τόνους, ενώ κατέγραψε επίσης ρεκόρ κύκλου εργασιών. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν σημαντικές καθυστερήσεις στο προγραμματισμένο επενδυτικό σχέδιο και τη διαδικασία παραγωγής, η Εταιρεία πέτυχε ικανοποιητικό παραγωγικό αποτέλεσμα, φθάνοντας τους 206 χιλιάδες τόνους έναντι 227 χιλιάδες τόνους το 2021.Σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη, η εταιρεία επιχειρεί την χαρτογράφηση της εγχώριας αγοράς άλατος.Η εταιρεία βρίσκεται στο τελικό στάδιο απόκτησης ΠΓΕ για το προϊόν της Αφρίνας.Ολοκληρώθηκε η ανανέωση της εταιρικής ταυτότητας της Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. και η νέα ιστοσελίδα της εταιρείας σηματοδοτεί μια εκκίνηση εξωστρέφειας, την οποία έχει θέσει ως στόχο το Υπερταμείο.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ (100% ποσοστό συμμετοχής)

Μηχανισμός Συντονισμού για τον ΟΑΣΑ ύψους €83,6 εκατ. πλέον ΦΠΑ (2022 & 2023 αντίστοιχα): Εφαρμόζοντας μια εμπεριστατωμένη μεθοδολογία, βάσει τεκμηριωμένων στοιχείων, το Υπερταμείο μέσω του Μηχανισμού Συντονισμού που προβλέπεται από τη νομοθεσία του, και της αρμόδιας Επιτροπής, συντόνισε τη διαδικασία για την υπογραφή Σύμβασης Απόδοσης και Στόχων μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, Υπουργείου Υποδομών και ΟΑΣΑ, για τον καθορισμό του ποσού αποζημίωσης για την ανάληψη ειδικών υποχρεώσεων, που περιλαμβάνει δωρεάν μετακίνηση και μειωμένα κόμιστρα για δικαιούχους (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές κ.α) στο πλαίσιο της άσκησης κοινωνικής πολιτικής.ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΑΕΔΙΚ (100% ποσοστό συμμετοχής)
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις στη Διώρυγα της Κορίνθου, οι οποίες θα δώσουν τεράστια ώθηση στο εμπόριο, τη ναυσιπλοΐα μέσω της Διώρυγας, την προώθηση της πολιτιστικής και ιστορικής ταυτότητας, και την τουριστική και συνολική ανάπτυξη της περιοχής γύρω από τη Διώρυγα.
Milestones:
oΕπανεκκίνηση λειτουργίας τον Ιούλιο 2022 μετά την αποκατάσταση των πρανών
oΑναβαθμισμένες υπηρεσίες (online ticketing, πεζοδρόμηση, περίφραξη)
oΑνανέωση ιστοσελίδας https://corinthcanal.com/
oΣτρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο για την περαιτέρω αξιοποίηση της Διώρυγας
oΠροκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας (prefeasibility study) χωροθέτησης τουριστικού/ων λιμένα/ων
Από τον Οκτώβριο του 2022 προχωρά η δεύτερη φάση των έργων αποκατάστασης, με στόχο την πλήρη λειτουργία της εταιρείας τον Μάιο του 2023. Το Υπερταμείο εκπονεί σειρά μελετών για ολιστική ανάπτυξη της Διώρυγας και εκμετάλλευση του Real Estate που της ανήκει, ώστε να δημιουργηθούν νέες ροές εσόδων.Σχεδιάστηκε online ticketing για τις υπηρεσίες της ΑΕΔΙΚ.

Το άρθρο Ποια έργα “τρέχει” το Υπερταμείο εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
εργα, γεκ τερνα, business plan, διωρυγα κορινθου, real, ελλαδα, εργα, γεκ, τερνα, single, member, delta, φεβρουάριος, προσφορες, καλαματα, νέα, eurobank, online, εταιρεία, planet, study, business, θεσσαλονικη, experts, exhibition, αβεε, ήτοι, βιωσιμότητα, αθηνα, ppf, δις, θυγατρική, καιμακτσαλαν, logistics, πειραιας, βιπε, ΔΕΘ, helexpo, agrotica, δεη, plc, αλεξανδρουπολη, συμμετοχή, rfid, οκαα, προυπολογισμος, ΦΠΑ, πγε, ΟΑΣΑ, αμεα, διωρυγα, https, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, αυξηση φπα, ομαδα διας, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, agrotica, ήτοι, ημερομήνια, οκαα, πγε, ακινητα, αμεα, βημα, διατροφη, δωρεαν, κωτσοβολος, ογκος, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, ρουμανια, τηλεφωνο, ωθηση, eurobank, ppf, real, rfid, αβεε, αγορα, αεροδρομιο, αυξηση, αρθρο, αλυκες, ασια, βιπε, βιωσιμότητα, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, δευτερο, δυνατοτητα, δειχνει, διωρυγα, διωρυγα κορινθου, δις, δειγμα, δυναμικο, ευρω, εκθεσεις, εκκινηση, εκμεταλλευση, εκτιμηση, εξελιξη, εξι, εξοδα, επενδυτης, επενδυσεις, επτα, επιτυχια, εταιρεία, ετβα, ετων, ευρωπη, τεχνολογια, υπηρεσιες, θυγατρική, κινητο, λειτουργια, ληψη, μηνες, μειωση, ξενοδοχειο, ομαδα, οδηγος, οφελος, οχηματα, πιλοτος, υπογραφη, πρισμα, ρεκορ, ροες, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σχεδιο, τερνα, τιτανιο, τμημα, υλοποιηση, ανηκει, βηματα, business, business plan, delta, experts, εφαρμογη, εθνικο, exhibition, helexpo, https, logistics, member, μελετη, νομικου, plc, πληροφοριες, planet, πωληση, study, single, online, θεσεις
Αναζητήσεις
poia-erga-trechei-to-ypertameio.htm
Τυχαία Θέματα