Παραχώρηση χώρου δασικής αναψυχής στο Δήμο Μακρακώμης

Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, η παραχώρηση κατά χρήση χώρου του Δασαρχείου Σπερχειάδας στη θέση «Λιβαδάκι» Μεγάλης Κάψης, της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου, στον Δήμο Μακρακώμης.
Ο χώρος «Δασικής Αναψυχής-Δασικό Χωριό» παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο για δέκα χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης-παράτασης για άλλα πέντε χρόνια. Αποτελείται από είκοσι (20) ξύλινους οικίσκους σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων εκτός σχεδίου πόλης. Είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου με εξοπλισμό που αποτελεί δημόσια περιουσία.
Ο σκοπός

της παραχώρησης είναι η αναψυχή και περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση των επισκεπτών, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους στις ιδιαίτερες αξίες του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος. Επιπλέον η παραχώρηση θα συμβάλει στην προστασία, στη φύλαξη και στη συντήρηση του «Δασικού Χωριού» και του περιβάλλοντος χώρου δασικής αναψυχής.
Η λειτουργία του συγκροτήματος οικίσκων θα γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του, ενώ στο Δήμο Μακρακώμης δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να υπεκμισθώνει τα ακίνητα αυτά σε τρίτους με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει στο Δημόσιο το 20% του μηνιαίου μισθώματος που θα επιτευχθεί.
Στις υποχρεώσεις του Δήμου είναι, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση των παραπάνω σκοπών εντός διμήνου από την έκδοση της απόφασης παραχώρησης, η ευθύνη, μέριμνα και δαπάνη για όλες τις εργασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτών των σκοπών, καθώς και για τις συντηρήσεις που χρειάζονται για τα ακίνητα που παραχωρούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα