ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο 22-12-2017
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΙΜΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αριθμός Διακήρυξης 18472/22-12-2017
Αναρτημένο πρωτογενές αίτημα στο Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων με ΑΔΑΜ 17REQ002093056 2017-10-16 και εγκεκριμένο

με ΑΔΑΜ 17REQ002164192 2017-10-30)

I.1) ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Κτήριο Διοίκησης-Περιοχή Βουτών 70013 Ηράκλειο Κρήτης, Ελλάδα. Τηλ.: +30 2810 393134, Fax: +30 2810 393408, URL: http//www.uoc.gr, αρμόδιος υπάλληλος: Ιωάννης Τσαγκαράκης, e-mail: [email protected].
I.2) Είδος Αναθέτουσας Αρχής: Ν.Π.Δ.Δ. (Α.Ε.Ι.). Η αναθέτουσα αρχή δεν προβαίνει στον διαγωνισμό εκ μέρους άλλων αρχών ανάθεσης.
II.1) ΕΙΔΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Δημόσια Σύμβαση με αντικείμενο την «ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ». Κωδικός NUTS: GR431. Ταξινόμηση CPV: 44221200-7 (Πόρτες) και 44221100-6 (Παράθυρα). Η παραπάνω προμήθεια αποτελείται από ένα (1) τμήμα και οι προσφορές θα πρέπει να αφορούν στο σύνολο των ειδών. Εναλλακτικές λύσεις δεν επιτρέπονται.
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Εγκαταστάσεις του Π.Κ. στην περιοχή Βασιλικά Βουτών στο Ηράκλειο. Η σύμβαση δεν καλύπτεται από τη Συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις.
II.2.1) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 750.000,00 Ευρώ συμπ/νου ΦΠΑ.
II.2.2) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗΣ: Δεν προβλέπονται.
II.3) ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα έχει ισχύ από την υπογραφή της και για 11 μήνες (μέγιστος χρόνος) ή σε χρόνο που δηλώνεται από τον ανάδοχο στην προσφορά του (βελτιωμένος χρόνος).
III.1.1) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ: Οι υποψήφιοι ανάδοχοι υποχρεούνται να καταθέσουν Α) Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής, μαζί με την προσφορά τους, ύψους 12.096,77 Ευρώ. Β) Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης με την υπογραφή της σύμβασης, ύψους ίσου με το 5% της συμβατικής αξίας χωρίς ΦΠΑ.
III.1.2) ΚΥΡΙΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Η παραπάνω δαπάνη βαρύνει τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων του Π.Κ. (κωδ.: 2017ΣΕ04600000). Η πληρωμή θα γίνεται τμηματικά κατά την διάρκεια της σύμβασης, με την εκτέλεση αναλόγου έργου. Μετά την παράδοση των ειδών και την αντίστοιχη εκτέλεση εργασιών και τη βεβαίωση της αρμόδιας επιτροπής ότι παρελήφθησαν καλώς / εκτελέστηκαν καλώς οι εργασίες, εκτελείται η πληρωμή με τακτικό χρηματικό ένταλμα που θα εκδοθεί με βάση το τιμολόγιο του αναδόχου και θα θεωρηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τραπεζικά έξοδα που τυχόν προκύψουν βαρύνουν τον ανάδοχο.
Τον ανάδοχο ή αναδόχους βαρύνει παρακράτηση φόρου 4% ή 8% για την οποία θα χορηγείται σχετική βεβαίωση. Επίσης τον Ανάδοχο βαρύνουν οι υπέρ τρίτων κρατήσεις, ως και κάθε άλλη επιβάρυνση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Ιδίως βαρύνεται με τις ακόλουθες κρατήσεις: α) Κράτηση 0,06% η οποία υπολογίζεται επί της αξίας κάθε πληρωμής προ φόρων και κρατήσεων της αρχικής, καθώς και κάθε συμπληρωματικής σύμβασης Υπέρ της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων επιβάλλεται (άρθρο 4 Ν.4013/2011 όπως ισχύει), β) Κράτηση ύψους 0,02% υπέρ του Δημοσίου, η οποία υπολογίζεται επί της αξίας, εκτός ΦΠΑ, της αρχικής, καθώς και κάθε συμπληρωματικής σύμβασης. Το ποσό αυτό παρακρατείται σε κάθε πληρωμή από την αναθέτουσα αρχή στο όνομα και για λογαριασμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 36 του ν. 4412/2016, γ) Κράτηση ύψους 0,06% υπέρ της ΑΕΠΠ, η οποία υπολογίζεται επί της αξίας, εκτός ΦΠΑ, της αρχικής, καθώς και κάθε συμπληρωματικής σύμβασης. Το ποσό αυτό παρακρατείται σε κάθε πληρωμή από την αναθέτουσα αρχή στο όνομα και για λογαριασμό της ΑΕΠΠ σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 350 του ν. 4412/2016. Οι υπέρ τρίτων κρατήσεις υπόκεινται στο εκάστοτε ισχύον αναλογικό τέλος χαρτοσήμου 3% και στην επ’ αυτού εισφορά υπέρ ΟΓΑ 20%.
Οι δαπάνες δημοσίευσης της διακήρυξης (αρχικής και επαναληπτικής) καταβάλλονται από τον ανάδοχο με προσκόμιση των νομίμων δικαιολογητικών.
III.1.3) Χωριστό παράρτημα ειδικών όρων συμπεριλαμβάνεται στο τεύχος της Διακήρυξης.
III.1.4) ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ:
1. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:
α) κράτος-μέλος της Ενωσης,
β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ενωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ’ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ενωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
2. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.
3. Στις περιπτώσεις υποβολής προσφοράς από ένωση οικονομικών φορέων, όλα τα μέλη της ευθύνονται έναντι της αναθέτουσας αρχής αλληλέγγυα και εις ολόκληρον.
III.2.1) ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ: Οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης απαιτείται να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο των προς παροχή υπηρεσιών.
Οι οικονομικοί φορείς που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα επαγγελματικά ή εμπορικά μητρώα που τηρούνται στο κράτος εγκατάστασής τους ή να ικανοποιούν οποιαδήποτε άλλη απαίτηση ορίζεται στο Παράρτημα XI του Προσαρτήματος Α’ του ν. 4412/2016. Στην περίπτωση οικονομικών φορέων εγκατεστημένων σε κράτος μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή σε τρίτες χώρες που προσχωρήσει στη ΣΔΣ, ή σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην προηγούμενη περίπτωση και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ενωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε αντίστοιχα επαγγελματικά ή εμπορικά μητρώα. Οι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα οικονομικοί φορείς απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στο Βιοτεχνικό ή Εμπορικό ή Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
III.2.2) ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ: Οσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, απαιτείται
* Ο κύκλος εργασιών του οικονομικού φορέα για την κατασκευή κουφωμάτων, με συντελεστή θερμοπερατότητας Uw κουφώματος συνολικά κατά ΚΕΝΑΚ Uw

Keywords
Τυχαία Θέματα