Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στους «Δαίμονες» του Ν. Καρβέλα

Η παράσταση Δαίμονες θεωρείται η δεύτερη ροκ όπερα για τα ελληνικά δεδομένα (ως πρώτη θεωρούνται τα Απέραντα Χωράφια του Κώστα Τουρνά).

Τα τραγούδια της παράστασης κυκλοφόρησαν δισκογραφικά την πρώτη χρονιά, ενώ η δεύτερη χρονιά προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Τον Μάρτιο του 2013 η παράσταση ανέβηκε ξανά, στο θέατρο Παλλάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνίστρια ήταν και πάλι

η Άννα Βίσση, ενώ την πλαισίωσε ένας θίασος που αποτελείτο από 21 ηθοποιούς-χορευτές, ανάμεσά τους η Εβελίνα Παπούλια, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης.

Στο δεύτερο λοιπόν ανέβασμα της παράστασης, η Μαρίνα Σάττι είχε έναν από τους ρόλους και «κεντούσε» όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Ζαν ντ’ Αρτ (ενδιαφέρον έχει και η ανάρτηση του Γεωργίου Παπανικολάου στο instagram που είχε παρακολουθήσει την παράσταση το 2013):

«Ήταν άνοιξη του 2013. Είχα πάει στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ, για να δω τους “Δαίμονες” του Νίκου Καρβέλα, στο δεύτερο ανέβασμα τους, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλεα. Πέρα από τη σπουδαία Άννα Βίσση και την Εβελίνα Παπούλια σε μια εξαιρετική εμφάνιση, το Κωνσταντίνο Μπιμπη και το Νικόλα Παπαδομιχελάκη -“μπουμπούκια”, κάπου “ανάμεσα στο μπούγιο”, ήταν κι αυτό το μικροκαμωμένο κορίτσι. Κάποια στιγμή, μέσα στη rock opera, αυτό το κορίτσι αρχίζει να τραγουδά τα “Ουράνια τόξα”, ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει ο Καρβέλας στην καριέρα του. Η φωνή κι ο τρόπος που αυτό το πλάσμα ερμήνευε, ήταν καθηλωτικός. Έψαξα στο πρόγραμμα, στους συντελεστές, μέσα στα σκοτάδια και με την εις άτοπο απαγωγή, κατέληξα να βρω πως τη λένε: Μαρίνα Σάττι. Στο φινάλε, στην υπόκλιση, η Άννα Βίσση φανερά περήφανη, την είχε συνέχεια δίπλα της, τραγούδησε ξανά το εν λόγω τραγούδι δίνοντας της “το βήμα και το χώρο”, να φανεί η ταλεντάρα που είχε ανακαλύψει. Έντεκα χρόνια μετά, αυτό το πλάσμα που γεννήθηκε για τη μουσική, εκπροσωπεί τη χώρα της, στην Eurovision. Με ένα τραγούδι – κόλλημα, “εθνικό ύμνο του tik tok”, και μία εμπνευσμένη χορογραφία, με επιμέλεια από το Φωκά Ευαγγελινό, σε ένα “ευφυές” τηλεοπτικό μονοπλάνο στα 3/4 του τραγουδιού. Η τελειομανής σπουδαγμένη στο Μπέρκλεϊ με υποτροφία και στη δραματική σχολή Βεάκη, αλλά και στη σχολή της Μιμής Ντενίση, η Μαρίνα από το Ηράκλειο Κρήτης με μπαμπά από το Σουδάν και ψυχή μέσα στην ελληνική παράδοση, για τρία λεπτά, θα κάνει αυτό που λατρεύει: μια μουσική αλλιώτικη performance. “Μόνη πεθαίνω, αν δεν είσαι αλλού”…».

Το άρθρο Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στους «Δαίμονες» του Ν. Καρβέλα εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
otan-i-marina-satti-tragoudouse-stous-daimones-tou-n-karvela.htm
Τυχαία Θέματα