Σε 770 προϊόντα ‘‘Μόνιμη Μείωση Τιμής’’ή προωθητικής ενέργειας

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι μέχρι 13 Νοεμβρίου 2023 τα προϊόντα που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» ήταν συνολικά 770. Σημειώνεται ότι έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ο αρχικός στόχος των 500 κωδικών με μείωση το λιγότερο 5% στα ράφια των σούπερ μάρκετ για τουλάχιστον έξι μήνες. Τα προϊόντα αυτά αφορούν 37 βασικές κατηγορίες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί 62 εταιρείες.
Σκρέκας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμα ότι «μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί 770 προϊόντα στην ‘Μόνιμη Μείωση Τιμής’ τα οποία αφορούν 37 βασικές κατηγορίες»

και συνέχισε λέγοντας πως «ένας καταναλωτής ο οποίος θα επιλέξει να αγοράσει προϊόντα της πρωτοβουλίας, έχει μια μέση μείωση 6-7% στα χρήματα που δίνει συνολικά στο σούπερ μάρκετ».

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με σκοπό την προστασία των ελληνικών νοικοκυριών.

Κώστας Σκρέκας: «770 προϊόντα σε 37 βασικές κατηγορίες στην πρωτοβουλία ‘‘Μόνιμη Μείωση Τιμής’’»

Μεταρρύθμιση που θα αλλάξει το τοπίο στην αγορά σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «τουλάχιστον 7 στα 10 προϊόντα στο ράφι είναι σε καθεστώς προωθητικής ενέργειας. Εχουμε ένα ασανσέρ τιμών που μπερδεύει τον καταναλωτή και εμείς αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Ηδη σχεδιάζουμε μία νέα μεταρρύθμιση για σταθερά χαμηλές τιμές, ώστε να μπει φρένο σε αυτή την κατάσταση, διότι η αγορά έχει μετατραπεί σε παζάρι».

Το άρθρο Σε 770 προϊόντα ‘‘Μόνιμη Μείωση Τιμής’’ή προωθητικής ενέργειας εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
kostas-skrekas-770-proionta-se-37-vasikes-katigories-stin-protovoulia-monimi-meiosi-timis.htm
Τυχαία Θέματα