Εκδήλωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου

Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Στέλιος Κυμπουρόπουλος διοργανώνει στις 13 Φεβρουαρίου 2024 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 18.00 CET στην αίθουσα ANTALL 6Q1(BRU) την εκδήλωση με τίτλο «Beating childhood cancer- Don’t stop halfway: Cure More, Cure Better and Tackle Inequalities-towards zero deaths and zero late effects». Η εκδήλωση υποστηρίζεται από

την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP Europe) και τον Οργανισμό Childhood Cancer International – Europe (CCI Europe).

Στην διοργάνωση αυτή θα παρουσιαστεί επίσημα το μανιφέστο της παιδιατρικής αιματολογικής-ογκολογικής κοινότητας ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών 2024. Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στο πώς μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερες θεραπευτικές μεθόδους, καλύτερες θεραπείες και πως θα εκμηδενίσουμε τις ανισότητες μεταξύ των κρατών μελών, με απώτερο σκοπό τους μηδενικούς θανάτους και τις μηδενικά ετεροχρονισμένες συνέπειες.

Ο παιδιατρικός καρκίνος αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία στην Ευρώπη, καθώς σε αυτόν οφείλεται ένα μεγάλο ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας. Παρά τις εξελίξεις, υπάρχει ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες σε επίπεδο ΕΕ για την καταπολέμηση αυτής της απειλητικής για τη ζωή ασθένειας. Το ευρωπαϊκό μανιφέστο θα επικεντρωθεί σε κρίσιμους τομείς που απαιτούν προσοχή, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης της φαρμακευτικής νομοθεσίας, της κατανομής των πόρων για την έρευνα, της βιωσιμότητας της πρωτοβουλίας για τα Δεδομένα της ΕΕ σχετικά με τον Παιδικό Καρκίνο, της καλύτερης ποιότητας φροντίδας, της καλύτερης ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής περίθαλψης, καθώς και της μακροχρόνιας περίθαλψης για τους επιζώντες.

Η συζήτηση θα εστιάσει στις ανισότητες στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου σε ολόκληρη την Ευρώπη, και συγκεκριμένα θα επικεντρωθεί στην ισότιμη πρόσβαση σε υψηλή ποιότητα φροντίδας και την ίση πρόσβαση στην έρευνα και την καινοτομία. Επιπλέον, θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα του Ocean Project, το οποίο χαρτογράφησε την οργάνωση της περίθαλψης και της έρευνας των παιδιατρικών κέντρων καρκίνου  στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν μέλη της ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ομάδες ασθενών και πολιτικοί οι οποίοι σκοπό έχουν να χαράξουν τις στρατηγικές για τη θεραπεία του παιδιατρικού καρκίνου στην Ευρώπη.

Το μανιφέστο θα αποτελέσει μια σημαντική στιγμή τόσο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου καθώς θα υπογραμμίσει την ανάγκη για συλλογική προσπάθεια και συγκέντρωση πόρων για την καταπολέμησή του όσο και για τη βελτίωση της ζωής των προσβεβλημένων παιδιών και των οικογενειών τους σε όλη την Ευρώπη.

Το άρθρο Εκδήλωση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
ekdilosi-tou-steliou-kybouropoulou-me-aformi-tin-pagkosmia-imera-kata-tou-paidikou-karkinou.htm
Τυχαία Θέματα