Από τη μουσική σκηνή του Βερολίνου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πραγματοποιείται φέτος ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, που κινείται πέρα από ταμπέλες και είδη, με πρωταγωνιστές μουσικούς που σε όλη την πορεία τους εξερευνούν τις απεριόριστες δυνατότητες του ήχου. Ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον ανατρεπτικό Βερολινέζο πιανίστα Lambert, ο οποίος συνδυάζει ποικίλες όψεις της σύγχρονης τζαζ με ηλεκτρονικά και ροκ στοιχεία σε μία άκρως θεατρική συναυλία.

Συνθέτης,

πιανίστας και παραγωγός, ο Lambert ξεχωρίζει στη σύγχρονη βερολινέζικη μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο γιατί εμφανίζεται πάντα φορώντας μάσκα – συντηρώντας έτσι την παράδοση που εγκαινίασαν ήδη από τα 70s οι καλιφορνέζοι Residents στην ποπ –, αλλά και γιατί είναι αδύνατον να τον κατατάξεις μουσικά με απόλυτη σαφήνεια.
Ο Lambert, με το φερώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 2014, φάνηκε πως θα τάραζε τα νερά της λεγόμενης σύγχρονης κλασικής μουσικής σκηνής, όμως επέδειξε έναν δημιουργικό χαμαιλεοντισμό κυκλοφορώντας κάθε χρόνο και κάτι διαφορετικό που συνήθως ανέτρεπε προηγούμενα δεδομένα.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLEg2ALBZ7IVcntCaRxVeh_45nB3kAC5sQ

Μετά από μια πολύ ενδιαφέρουσα δισκογραφία, δημιουργικές συνεργασίες (με τον Άγγλο τραγουδιστή της folk Brookln Dekker και τον οραματιστή συμπατριώτη του Stimming) και ιδιόμορφα σάουντρακ, όλοι περίμεναν να λυθεί το μυστήριο μέσα από τους πιο πρόσφατους δίσκους του που φέρουν τους «εύγλωττους» τίτλους True (2019), False (2020) και Open (2022).

INFO
Microcosmos: Lambert
Κυριακή 19/11, 21.00, Φάρος ΚΠΙΣΝ
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€

Το άρθρο Από τη μουσική σκηνή του Βερολίνου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
apo-ti-mousiki-skini-tou-verolinou-ston-faro-tou-kpisn.htm
Τυχαία Θέματα