JOAQUIN CORTES: Ο βασιλιάς του Φλαμένκο επιστρέφει στην Αθήνα!

Μια παράσταση δεν είναι αρκετή για τον βασιλιά του Φλαμένκο που επιστρέφει στην Αθήνα! Ετσι, μετά από την μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων για το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, ο μοναδικός Joaquin Cortes θα μας συναρπάσει με μια ακόμα παράσταση την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, στο ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού συναισθημάτων κρατώντας την ουσία του χορού, την ψυχή.
Ο διάσημος χορευτής και χορογράφος δίνει την ψυχή του σε μία νέα

εντυπωσιακή παράσταση που έχει τίτλο «Esencia» και όπως φαίνεται μάγεψε και το ελληνικό κοινό που έκανε sold out την πρώτη παράσταση που είχε ανακοινωθεί μερικούς μήνες πριν. Με 40 συντελεστές, μουσικούς και χορευτές, εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια και μοναδικές βιντεοπροβολές έρχεται και πάλι στην Αθήνα για να μας εντυπωσιάσει.
Λίγα λόγια για τον μάγο του φλαμένκο


Ο Χοακίν Κορτές γεννήθηκε στην Κόρδοβα από οικογένεια Τσιγγάνων, μετακόμισε στη Μαδρίτη και σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε σπουδές χορού. Εγινε δεκτός στο Εθνικό Ισπανικό Μπαλέτο σε ηλικία 15 ετών και σύντομα προωθήθηκε ως σόλο καλλιτέχνης. Αφού εγκατέλειψε το Εθνικό Μπαλέτο, συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις δίπλα σε εξαιρετικές προσωπικότητες, όπως η Maya Plisetskaya, η Silvie Guillem και ο Peter Schauffuss.
Το 1992, μετά από μια παράσταση στο Θέατρο Champs Elyses στο Παρίσι, έφτιαξε τη δική του εταιρεία: Μπαλέτο Φλαμένκο Joaquin Cortes. Εκανε πρεμιέρα με την παράσταση «Cibayν» (που στα τσιγγάνικα σημαίνει «όμορφη»), και χαρακτηρίστηκε αριστούργημα από τους περισσότερους παραδοσιακούς χορευτές φλαμένκο. Πάθος, ένταση και λεπτομέρειες μοναδικής ομορφιάς. Στην παρουσίασή του στη Μαδρίτη με το έργο αυτό, η παράσταση ήταν επί 12 μέρες sold out.

JOAQUIN CORTES
Christmas Theater – Κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου)
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00
Τιμές εισιτηρίων:
* Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)
VIP ζώνη: 90 ευρώ
A ζώνη: 78 ευρώ
Β ζώνη: 68 ευρώ
* Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)
Γ ζώνη: 54 ευρώ
Δ ζώνη: 42 ευρώ
Ε ζώνη: κανονικό 30 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 25 ευρώ
Θέσεις ΑΜΕΑ (μόνο με τηλεφωνική κράτηση): 25 ευρώ, συνοδός 30 ευρώ
Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες 211 77 01 700.

«Αν δεν μπορείς να νιώσεις το φλαμένκο δεν μπορείς και να το χορέψεις… Το φλαμένκο αποτελεί ξεχωριστή αυθεντική κουλτούρα, που ξεκίνησε από τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας και γι’ αυτό συγκινεί τους πάντες. Η τέχνη του φλαμένκο μπορεί να βελτιωθεί, αλλά ποτέ δεν μαθαίνεται. Γεννιέσαι μ’ αυτό το χάρισμα»
Joaquin Cortes

Keywords
Τυχαία Θέματα