Υποχωρεί ο χιονιάς από το Σάββατο

Υποχωρεί ο χιονιάς από το Σάββατο25.01.2018Ρεπορτάζ

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τα χιόνια -που πέφτουν ακόμα και στην Αττική- και τους θυελλώδεις ανέμους πλήττει από χθες τα ξημερώματα ολόκληρη τη χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι αύριο και τις επόμενες μέρες ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Λευκό ήταν χθες το τοπίο στην Πάρνηθα, ενώ η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν! Μάλιστα, εξαιτίας της

έντονης χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο διεξαγόταν μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Αξίζει να αναφερθεί πως λίγες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και σε αρκετές περιοχές στα βόρεια του νομού, όπως στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον Διόνυσο και στα Μελίσσια.

Στο Πήλιο

Στη Μαγνησία, ο χιονιάς έκανε επέλαση. Στα λευκά ντύθηκαν το κεντρικό και το ανατολικό Πήλιο, ακόμα και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως τα Καλά Νερά. Από τη σφοδρή χιονόπτωση έκλεισε το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής, ενώ δεν λειτούργησαν πολλά σχολεία του νομού. Μάλιστα, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν κατάφεραν να φτάσουν σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές.

Πολικό ήταν το σκηνικό και στην Κρήτη, καθώς στα Ανώγεια και στο οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο. Τα εκχιονιστικά εργάζονταν πυρετωδώς όλη την ημέρα προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους μέσα στα χωριά. Παράλληλα, δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης χθες, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ χιόνια θα πέσουν μόνο σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα κοπάσουν, φθάνοντας τα 3-4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα