Υπό ψήφιση τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου

Υπό ψήφιση τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου18.04.2019Πρόσωπα

Πρώτο βήμα με καθυστέρηση

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή, η κυβέρνηση θέτει το πλαίσιο για την εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου. Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται τελικά με μεγάλη καθυστέρηση από την κυβέρνηση. Αποτελεί, ωστόσο, το πρώτο βήμα σε μια θετική κατεύθυνση, αν και απομένει να δει κανείς αν τα μέτρα θα είναι ουσιαστικά και στοχευμένα

προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες.

Αυτό θα ξεκαθαρίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Προγράμματα

Οπως αναφέρεται στην τροπολογία, θα καταρτιστούν προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης των εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων.

Με τις κοινές υπουργικές αποφάσεις θα καθοριστούν οι κατηγορίες των επιχειρήσεων που υπάγονται στο έκαστο πρόγραμμα, η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής, ελέγχου και λήψης της ενίσχυσης, η διάρκεια των προγραμμάτων και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίησή τους.

Τα προγράμματα αυτά δύναται να χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή και κοινοτικούς πόρους. Αν τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι κοινές υπουργικές αποφάσεις θα υπογράφονται και από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα