«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη Μάνδρα»

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη Μάνδρα»11.12.2017Πρόσωπα

Σκληρή κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τις φονικές πλημμύρες

Από τον
Κώστα Παπαχλιμίντζο

A ντίστροφα μετρά η Νέα Δημοκρατία για το 11ο τακτικό συνέδριό της που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στα Σπάτα, όπου θα ξεδιπλώσει το κυβερνητικό πρόγραμμά της. Χθες έγινε η τελευταία προσυνεδριακή ημερίδα για το περιβάλλον και την πολιτική προστασία στο Περιστέρι,

με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταλογίζει πολιτικές ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τη μη έγκαιρη εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν «διαχρονικές ευθύνες».

Αναλύοντας τι «πήγε στραβά», όπως είπε, τόνισε: «Ρέματα τα οποία οδηγούσαν, επί της ουσίας, μέσα στην πόλη, βουνά τα οποία είχαν αποψιλωθεί, αναποτελεσματικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για να ειδοποιηθούν οι άνθρωποι ότι επέρχεται μια μεγάλη φυσική καταστροφή». Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για την κλιματική αλλαγή, λέγοντας μάλιστα ότι η αντιμετώπισή της «αποτελεί στην ουσία αμυντική πολιτική για τη χώρα, διότι συνιστά η κλιματική αλλαγή τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο κίνδυνο για τον τόπο μας».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε προσωπικά «ειδικά για την περιοχή της Μάνδρας ότι αυτά τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και, αν δεν γίνουν από αυτή την κυβέρνηση, θα γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Στις προτάσεις που ανέπτυξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεχωρίζουν επίσης οι «γενναίες φορολογικές απαλλαγές» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής και η δέσμευση των προστίμων από τα αυθαίρετα αποκλειστικά για το Πράσινο Ταμείο.

Πραγματικές λύσεις

Αναφερόμενος στην κυβερνητική προοπτική της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχει γίνει «ποιοτική δουλειά προετοιμασίας» και η Νέα Δημοκρατία μόλις γίνει κυβέρνηση θα πιάσει «τον ταύρο απ’ τα κέρατα» και θα δώσει «πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα».

Εν όψει του συνεδρίου η Ν.Δ. διένειμε χθες το τελευταίο ερωτηματολόγιο, όπου ανάμεσα στα άλλα ρωτά τα μέλη και τους φίλους του κόμματος τι θα ενισχύσει την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, «η ανανέωση στα στελέχη της» ή «η ενδυνάμωση της ενότητάς της».

Παράλληλα, ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης αναφερόμενος στις προτάσεις της Ν.Δ. υπογράμμισε: «Είμαστε σοβαρό κόμμα. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να λέμε ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια. Οτιδήποτε καταθέτουμε είναι απολύτως κοστολογημένο. Προτείνουμε μείωση φόρων, μείωση δαπανών και έναν καλύτερο και λειτουργικό δημόσιο τομέα, φιλικό στους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα