Βοήθημα 1.000 € για πολύτεκνες αγρότισσες

Βοήθημα 1.000 € για πολύτεκνες αγρότισσες29.10.2018Πρόσωπα

Υποβολή αιτήσεων έως τις 9 Νοεμβρίου

Εως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενες να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 1.250 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες (1.000 ευρώ εφάπαξ σε κάθε δικαιούχο) του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ.

Το πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, συγκεντρώνουν τις εξής προϋποθέσεις:

• Είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ

(τ.ΟΓΑ) που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους τής κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα,
• Εχουν τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) ή
• Είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Τα πρόσωπα αυτά πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα. Ως ημέρα συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους των τέκνων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του 2018, ανεξάρτητα από τον μήνα γέννησης.

Σε καθεμία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τις 1.250, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα