Τραμπ: Το έγγραφο «με δικαιώνει πλήρως» για τη ρωσική ανάμειξη

Τραμπ: Το έγγραφο «με δικαιώνει πλήρως» για τη ρωσική ανάμειξη05.02.2018Πρόσωπα

Στον απόηχο της δημοσίευσης του αμφιλεγόμενου τετρασέλιδου υπομνήματος των Ρεπουμπλικάνων, που επικρίνει το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης για μεροληψία εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ (φωτό), στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές

του 2016, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε το Σάββατο ότι το έγγραφο «τον δικαιώνει πλήρως».

Ωστόσο ο Τρέι Γκάουντι, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαφώνησε με τον Τραμπ, σημειώνοντας ότι το υπόμνημα δεν έχει επιπτώσεις στην έρευνα για τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Γκάουντι, η έρευνα για την ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές θα είχε ξεκινήσει ακόμη και αν δεν υπήρχε το «ντοσιέ Στιλ» , το οποίο χρησιμοποίησε το FBI, παρά το γεγονός ότι ο συντάκτης του Κρίστοφερ Στιλ -σύμφωνα με το υπόμνημα- ήταν προκατειλημμένος έναντι του Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί, από την πλευρά τους, καταγγέλλουν ότι το υπόμνημα παρουσιάζει με λανθασμένο τρόπο ευαίσθητες, απόρρητες πληροφορίες και ότι η δημοσιοποίησή του έχει στόχο να υπονομεύσει την έρευνα του Μίλερ.

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας των συμπερασμάτων του υπομνήματος.

Η δήλωση αυτή έρχεται ως απάντηση στις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος Τραμπ σκεπτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο αποπομπής του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενστιν, που προΐσταται του επικεφαλής των ερευνών για τη ρωσική ανάμειξη Ρόμπερτ Μίλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα