Τον μάνατζερ και τον 16χρονο δείχνει το DNA

Το υλικό και η πυρίτιδα που βρέθηκαν σε εκτοξευτήρα εμπλέκουν στην υπόθεση του Ρέντη τον αδελφό του δράστη, αλλά και τον ατζέντη του τράπερ Trannos

Η ομάδα κρούσης τουλάχιστον 45 ατόμων έχει μπει στο κάδρο των αξιωματικών της Αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη, που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Η λίστα των 45 προσώπων έχει μπει στο… μικροσκόπιο των αστυνομικών μετά τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας και τα ίχνη πυρίτιδας και DNA που

εμπλέκουν τον 16χρονο αδελφό του 18χρονου δράστη και τον 26χρονο μάνατζερ ΟΜΛΕ του τράπερ Trannos.

Ο κατάλογος των 45 προσώπων έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστούν για DNA, αποτυπώματα και πυρίτιδα και αν ταυτοποιούνται με αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές από το σημείο της αιματηρής επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα 45 άτομα ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες και είχαν δώσει DNA και αποτυπώματα, ενώ έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για βιαιοπραγίες. Όμως κάποιοι από αυτούς είχαν καταφέρει να εξαφανιστούν από το σημείο. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής έχουν ζητήσει την κατά προτεραιότητα ανάλυση των αποτυπωμάτων και του γενετικού υλικού των 45 ατόμων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρώτη ανάλυση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ευρύτερη περιοχή των επεισοδίων του Ρέντη που θα ρίξει φως στις έρευνες. Παράλληλα έχουν προχωρήσει οι ταυτοποιήσεις ατόμων που ήταν στις κερκίδες, σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, διασταυρώνοντας αν τα πρόσωπα αυτά εμπλέκονται σε παλαιότερες υποθέσεις χουλιγκανισμού. Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα του κινητού τηλεφώνου του 18χρονου, που έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας. Μάλιστα έχει ζητηθεί η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που είχε πριν και μετά την αιματηρή επίθεση για να καταθέσουν οι συνομιλητές του.

«Εμένα δεν θέλει να με δει. Ντρέπεται, ντρέπεται το παιδί. Εγώ ξέρω ότι κατέστρεψε τη ζωή του. Τώρα για άλλους, ποιοι τον βάλανε, τι να σας πω; Εχω τον πόνο μου τώρα… τι να πω; Αν το έχει κάνει, έχω πει από την πρώτη στιγμή, να τιμωρηθεί αν το έχει κάνει» δήλωσε ο πατέρας του 18χρονου που προφυλακίστηκε για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση. Ως προς τον 16χρονο αδελφό του κατηγορουμένου, οι γονείς του αναφέρουν πως ο μικρότερος γιος τους δεν βγήκε από το γήπεδο και δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και DNA του σε εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας. «Αυτός δεν έχει βγει έξω, ήταν μέσα στο γήπεδο, τι δουλειά έχει αυτός; Αυτός ήταν μέσα στο γήπεδο, τι δουλειά είχε έξω με τον μεγάλο; Δεν έχει βγει ο μικρός έξω» δήλωσε ο πατέρας του 16χρονου.

Ο μάνατζερ του τράπερ

Υπενθυμίζεται πως ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν και στα χέρια του μάνατζερ του γνωστού τράπερ, που γνώριζε τον 18χρονο κατηγορούμενο. Στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια έχουν παρατηρηθεί κενά σχετικά με το τι έκανε εκείνο το βράδυ. Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία διασώστριας του ΕΚΑΒ που περιέθαλψε τον τραυματία αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Μας ενημέρωσαν για επείγον περιστατικό. Πήγαμε άμεσα. Ηταν πεδίο μάχης το σημείο, αγωνία, φόβος, άγχος» περιέγραψε στον ΑΝΤ1 η διασώστρια του ΕΚΑΒ Ελεάνα Τσουμπασίδου, η οποία είχε βάρδια το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου και είχαν πάει με συναδέλφους της στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» να παραλάβουν τον τραυματία αστυνομικό. «Δεν είχε σχεδόν καθόλου τις αισθήσεις του. Είχε πολύ μεγάλη αιμορραγία, την οποία είχαν σταματήσει με πολύ καλό τρόπο οι αστυνομικοί και δώσαμε πραγματικά μάχη στο ασθενοφόρο για να κρατηθεί στη ζωή, δεν είχε επίπεδο συνείδησης, ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση» διηγήθηκε η διασώστρια.

Τρεις «αρχηγοί» οργανωμένων είχαν το γενικό πρόσταγμα στα επεισόδια

Την ώρα που ο 31χρονος υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για 11η ημέρα σήμερα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας και όλοι προσεύχονται για ένα θαύμα, οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής βίας είναι σε εξέλιξη προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί το δίκτυο των οργανωμένων που έστησαν τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Από την Νάντια Αλεξίου

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής βίας έχουν καταλήξει στον πυρήνα των οργανωμένων που συμμετείχαν στα επεισόδια. Από τη χαρτογράφηση φαίνεται πως περίπου 18-25 άτομα είχαν τα «εκρηκτικά υλικά» -φωτοβολίδες και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ με προσαρμοσμένες κροτίδες-, ενώ περίπου 80 άτομα προμηθεύτηκαν αυτοσχέδια όπλα, σιδερολοστούς και λοστάρια.

Πλήγμα οι διαρροές

Πληροφορίες ωστόσο σημειώνουν ότι οι διαρροές στον Τύπο έχουν προκαλέσει πλήγμα στις έρευνες, καθώς ύποπτοι για τη συμμετοχή τους με ρόλο οργάνωσης και επιχειρησιακής ανταπόκρισης στα επεισόδια έχουν διαφύγει σε χώρα των Βαλκανίων, με τη συνδρομή αδελφοποιημένων οργανωμένων, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να τους παράσχουν ασφαλή διαμονή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα των ελληνικών Αρχών και να πέσουν οι τόνοι.

Οργανωμένοι οπαδοί με έντονη δραστηριότητα στην οπαδική βία έχουν κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση σχετικά με όσα συνέβησαν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη και έχει προκύψει η δομημένη οργάνωση της ομάδα των χούλιγκαν οι οποίοι συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια. Οπως φαίνεται, τρεις «αρχηγοί» οργανωμένων από τη δυτική, τη νότια Αττική και τον Πειραιά είχαν το γενικό πρόσταγμα.

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψαν ότι «αρχηγός» ήταν έως τον περασμένο Ιούνιο ο «Ράμπο» της Θύρας 7 του Ολυμπιακού ή «ταξιτζής», όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα των νονών της νύχτας, Βασίλης Ρουμπέτης. Ο εν λόγω δολοφονήθηκε σε ενέδρα στον Κορυδαλλό, μαζί με τον γαμπρό του που έφερε το προσωνύμιο «Νιόνιος». Μετά τη δολοφονία του αντικαταστάθηκε και φέρεται ότι ο αντικαταστάτης του είναι μεταξύ αυτών που έχουν διαφύγει εκτός Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα