Το βρόμικο σχέδιο των Αλβανών για τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών

Το βρόμικο σχέδιο των Αλβανών για τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών01.04.2019Παρασκήνιο

Δημοσίευσε ΦΕΚ για την κατάσχεση ελληνικών περιουσιών και το εξαφάνισε όταν απειλήθηκε με βέτο στην Ε.Ε.

Ρεπορτάζ
Νίκος Σταυρουλάκης

Ως το «τελικό κτύπημα» του ολοκληρωτικού πολέμου που έχει εξαπολύσει ενάντια στην ελληνική εθνική μειονότητα ο Αλβανός πρωθυπουργός Eντι Ράμα χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους και στελέχη της μειονοτικής οργάνωσης Ομόνοια η εφαρμογή της απόφασης του αλβανικού υπουργικού συμβουλίου,

με την οποία το αλβανικό κράτος κατάσχει την ακίνητη περιουσία 25.000 Ελλήνων μειονοτικών στην περιοχή της Χειμάρρας. Με τον νόμο αυτόν 14.000 στρέμματα γης, που ανήκουν σε Ελληνες μειονοτικούς, απαλλοτριώνονται υπέρ του δημοσίου με ευτελείς αποζημιώσεις.

Το νομοθέτημα δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθμ. 43/29.3.2019 ΦΕΚ της αλβανικής κυβέρνησης, με την υπ’ αριθμόν 172/27.2.2019 απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της. Την ίδια ημέρα εμφανίστηκε και στην ηλεκτρονική έκδοση του ΦΕΚ, εξοργίζοντας τον Ελληνα πρωθυπουργό... Ο Αλέξης Τσίπρας, από το Βουκουρέστι, προειδοποίησε σε αυστηρούς τόνους τα Τίρανα πως η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας θεωρείται υπό αυτές τις συνθήκες περαιωμένη και... (αποφασιστικά) τετελεσμένη, εκτός αν η αλβανική πλευρά επιδείξει μεταμέλεια με την έμπρακτη, ουσιαστική και οριστική ανάκληση του νόμου! Η κουτοπόνηρη «αναδίπλωση» ήρθε αμέσως από τα Τίρανα, με τον ανόητο, ανατολίτικο τρόπο που υποδεικνύουν στην αλβανική κυβέρνηση οι Τουρκο-σύμβουλοι του Ράμα, που έχουν σταλεί από τον Ερντογάν για να προωθούν την «εχθρότητα» κατά της Ελλάδος σε κάθε διπλωματική «ευκαιρία»... Η υπουργική απόφαση εξαφανίσθηκε από το διαδίκτυο μέσα στο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα στο Βουκουρέστι.

Στο μικροσκόπιο

Η διαρκής παρακολούθηση των αλβανικών κινήσεων από τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές και η εγρήγορση της όμαιμης εθνικής μειονότητας της Αλβανίας λειτούργησαν ακαριαία και καταλυτικά ώστε να σταλεί άμεσο, «κάθετο» μήνυμα από την Αθήνα στα Τίρανα ότι στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο η πόρτα της Ευρώπης θα κλείσει για την Αλβανία και υπεύθυνη δεν θα είναι η Ελλάδα... Την απόρριψη του αλβανικού αιτήματος έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων είχε επισημάνει εγκαίρως η «δημοκρατία», καθώς η στάση της κυβέρνησης Ράμα απέναντι στην Ελλάδα χειροτέρευε, ενώ και άλλες χώρες είχαν ξεκαθαρίσει τη στάση τους εγκαίρως. Σκληρότερη στάση απέναντι στις ευρωπαϊκές βλέψεις των Τιράνων τηρούν οι Γαλλία, Ολλανδία και Ουγγαρία, καθώς η χώρα μαστίζεται από την «πολιτική διαφθορά».

Με βάση απόρρητες ευρωπαϊκές αναφορές που κυκλοφορούν στις Βρυξέλλες, αλλά και σύμφωνα με εκπροσώπους της μειονότητας, αυτό δεν σημαίνει για τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών ότι κυβερνητικά στελέχη απλώς διατηρούν διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά πως τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης Ράμα είναι το οργανωμένο έγκλημα στην Αλβανία.

Οπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της μειονοτικής οργάνωσης Ομόνοια και υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης, οι περιουσίες των Ελλήνων της Αλβανίας που κατάσχονται έχουν ήδη δοθεί από τον Ράμα σε πολιτικούς «φίλους» του.

Το νταραβέρι στήνεται εξαργυρώνοντας παλαιότερες πολιτικές επιταγές εκλογικής στήριξης διεφθαρμένων προσώπων, στηριγμένες πάνω σε ξεπλυμένα κονδύλια από το αλβανικό σε παγκόσμια κλίμακα οργανωμένο έγκλημα, με πράξεις «δωρεάς» γης από τον Ράμα στους εκβιαστές του... Η κατάσχεση των ελληνικών περιουσιών είναι μέρος του συστηματικού σχεδίου εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση Ράμα σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας, όπως σε ανύποπτο χρόνο είχε επισημάνει σε δημοσίευμά της στις αρχές του 2016 η «κυριακάτικη δημοκρατία», στο οποίο παρουσίαζε αποκλειστικά το «σχέδιο» δήθεν τουριστικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αδριατικής που είχε υιοθετήσει η κυβέρνηση Ράμα, το οποίο όμως ήταν η «βιτρίνα» του σχεδίου εθνοκάθαρσης που είχε θέσει από τότε σε εφαρμογή ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα