Το κλίμα συνεργασίας με το Ισραήλ επισφραγίζει η συνάντηση Παυλόπουλου - Ρίβλιν

Το κλίμα συνεργασίας με το Ισραήλ επισφραγίζει η συνάντηση Παυλόπουλου - Ρίβλιν24.01.2018Πρόσωπα

Ελλάδα και Ισραήλ οικοδομούν σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας και αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική θέση τους στην ανατολική Μεσόγειο μέσω συνεργασιών με άλλες χώρες, όπως είναι η Κύπρος.

Το καλό κλίμα φιλίας και συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των δύο χωρών θα εκφραστεί δημόσια τις επόμενες ημέρες και κατά την επίσκεψη στην Αθήνα

του προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου θα γίνει σε ανταπόδοση εκείνης του Ελληνα Προέδρου στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο του 2016.

Αν και οι δύο πρόεδροι δεν έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες, η επίσκεψη του κ. Ρίβλιν θα δώσει την ευκαιρία ουσιαστικών επαφών τόσο του ιδίου όσο και της συνοδείας του με Ελληνες αξιωματούχους για την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα διμερούς αλλά και πολυμερούς ενδιαφέροντος, όπως η πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή και η αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος δημιουργούν έναν σταθερό άξονα στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας, στον οποίο σχεδιάζεται να ενταχθούν και άλλες χώρες, κόντρα στις απειλές και στους εκβιασμούς της Αγκυρας.

Στο ίδιο πλαίσιο και όπως πληροφορείται η «δημοκρατία», πριν από λίγες ημέρες αξιωματούχοι των υπουργείων Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου συναντήθηκαν με σκοπό τον προγραμματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας των τριών χωρών. Εκτός από τα ειδικού χειρισμού θέματα που εξετάστηκαν, συζητήθηκαν και ο τρόπος και ο χρόνος οργάνωσης (εντός του έτους) πολυήμερων ασκήσεων με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και αεροναυτικών μέσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα