Θρήνος στη Λάρισα για τον θάνατο αρχιμανδρίτη

Θρήνος στη Λάρισα για τον θάνατο αρχιμανδρίτη26.06.2018Πρόσωπα

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Λάρισας, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο νεαρός αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μπάνταλης , σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία του Λαρισαίου αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου θα τελεστεί σήμερα. Tα τελευταία χρόνια, ο 29χρονος αρχιμανδρίτης εκτελούσε χρέη ιερέα στην ενορία της Αμυγδαλέας

και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους κατοίκους του χωριού για το έργο του. Μέλη της οικογένειάς του βρήκαν τον 29χρονο αναίσθητο στο σπίτι του την Κυριακή το μεσημέρι και ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά ο αγαπητός αρχιμανδρίτης κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. Για την απώλειά του η Μητρόπολη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο μεταστάς γεννήθηκε στη Λάρισα την 1η Μαΐου του 1989 και ανετράφη εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, υπό των ευσεβών γονέων του και υπό των πνευματικών αναδόχων του Σπυρίδωνος και Αρετής Δήμτσα. Στη Λάρισα έλαβε την εγκύκλιο μόρφωση και το 2008 απεφοίτησε από το Εκκλησιαστικό ΙΕΚ Λαρίσης».

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος βρισκόταν στην Αμερική όταν πληροφορήθηκε το ατυχές γεγονός και συλλυπήθηκε τη μητέρα και τα δύο αδέρφια του εκλιπόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα