Τα δάκρυα και το «αντίο» του Ντάνιελ ντέι Λιούις στην Αθήνα

Τα δάκρυα και το «αντίο» του Ντάνιελ ντέι Λιούις στην Αθήνα02.02.2018Πρόσωπα

Ο μεγάλος ηθοποιός στηρίζει τα παιδιά της Εταιρείας Σπαστικών, ενώ έχει προαναγγείλει το τέλος της καριέρας του

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Από το 1989 ως σήμερα δεν έλειψε ποτέ από το πλευρό των παιδιών της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Ανοιχτή Πόρτα». Ετσι και αυτή τη φορά στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του «Αόρατη κλωστή» (σ.σ.: η ταινία βγήκε χθες στις αίθουσες) ο Ντάνιελ ντέι Λιούις ήρθε ξανά για να στηρίξει τους μικρούς φίλους του

και να συνεισφέρει στο πλούσιο έργο της εταιρίας. Η «ψυχή» της «Ανοιχτής Πόρτας» είναι η κυρία Δάφνη Οικονόμου, με την οποία ο Λιούις συνδέεται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας.

Χθες το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν από την επίσημη προβολή της ταινίας στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Λυρικής, σε μια sold out βραδιά τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στην «Ανοιχτή Πόρτα», ο πολυβραβευμένος ηθοποιός βρέθηκε στo ξενοδοχείο «King George» και μίλησε στους δημοσιογράφους για όλα: για το φιλμ του Τόμας Αντερσον, το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα είναι το τελευταίο της πολύχρονης και σπαρμένης με Οσκαρ καριέρας του, για τη σχέση του με την υποκριτική, αλλά και για τα παιδιά της «Ανοιχτής Πόρτας», στα οποία κάθε φορά που αναφερόταν συγκινούνταν.

Η έναρξη της συνέντευξης Τύπου έγινε μάλιστα με μια απροσδόκητη... ηχητική έκπληξη από τον Βρετανοϊρλανδό, ο οποίος βλέποντας ότι οι φωτογράφοι είχαν κάνει κατάχρηση του προγραμματισμένου χρόνου τους για λήψεις τούς σφύριξε κλέφτικα απομακρύνοντάς τους!

Στη συνέντευξη ο ηθοποιός ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν θα δεχόταν καμία ερώτηση για την απόφασή του να αποσυρθεί από την υποκριτική. «Δεν γνωρίζω γιατί αποφάσισα να σταματήσω. Δεν έχω την απάντηση. Και να είχα την απάντηση, δεν θα σας την έδινα. Είναι κάτι προσωπικό. Δεν θα ήθελα να το συζητήσω άλλο». Ομολόγησε βέβαια ότι η υποκριτική ήταν εκείνη η οποία πριν από αρκετές δεκαετίες «του έσωσε τη ζωή». «Η ηθοποιία ήταν μια αχτίδα φωτός σε μια εποχή σκοτεινή για μένα» τόνισε.

Ερωτηθείς για την ταινία ο Λιούις είπε ότι ως χθες το βράδυ δεν την είχε δει, ενώ σχολιάζοντας την έκτη κατά σειράν υποψηφιότητά του για Οσκαρ ανέφερε ότι δεν έχει καθόλου αγωνία αν θα κερδίσει το 4ο χρυσό αγαλματίδιό του. «Είμαι ευχαριστημένος να βρίσκομαι σε όλες τις τελετές και να χειροκροτώ τον συνυποψήφιό μου Γκάρι Ολντμαν (σ.σ.: υποδύεται τον Ουίνστον Τσόρτσιλ στο «Η πιο σκοτεινή ώρα»). «Εχει κάνει σπουδαίους ρόλους αλλά δεν έχει δικαιωθεί ακόμα».

Στο τέλος της συνέντευξης η κυρία Δάφνη Οικονόμου παίρνοντας τον λόγο και κάνοντας τον ηθοποιό να ξεσπάσει σε κλάματα τόνισε ότι ως μεγαλύτερο ταλέντο του αναγνωρίζεται ότι είναι ακόμα καλύτερος άνθρωπος κι ακόμα καλύτερος φίλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα