Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 94 συλληφθέντες

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στις εισαγγελικές Αρχές οι 94 από τους 98 συλληφθέντες των αιματηρών επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν προχθές το βράδυ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ «Αγια-Σοφιά», τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οπαδού των «κιτρινόμαυρων».

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αρκετοί εξ αυτών αναμένεται να αντιμετωπίσουν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς υπάρχουν στοιχεία τα οποία τους εμπλέκουν

στο μακελειό που εκτυλίχθηκε κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ. Οπως εκτιμάται, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο φονιάς του 22χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, και πλέον οι αστυνομικοί εξετάζουν τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συλλέξει, προκειμένου να τον «δέσουν» με τη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη.

Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες είναι Κροάτες, σκληροί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με ακροδεξιές-ναζιστικές τάσεις. Χαρακτηρίζονται αιμοσταγείς και αδίστακτοι δυνάμει δολοφόνοι, που διέσχισαν ανενόχλητοι ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δίχως κανείς από την Αστυνομία να αντιληφθεί το παραμικρό. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο αυτοκίνητο που τους μετέφερε πέρασε τα σύνορα της Κακαβιάς στις 10 το πρωί και το τελευταίο στη 1 το μεσημέρι!

Εκτός από τους Κροάτες, έχουν συλληφθεί ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός, ένας Αλβανός και δύο Ελληνες, εκ των οποίων ο ένας, ο Δ.Α., φέρεται ότι είναι οπαδός του Παναθηναϊκού που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αρχηγός της οποίας φέρεται ότι ήταν μια γυναίκα, οπαδός της ίδιας ομάδας, που είχε προφυλακιστεί. Μάλιστα, σε σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ενημέρωνε» για το δολοφονικό ραντεβού! Μετά την άσκηση των διώξεων οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν στον ανακριτή, από τον οποίο οι περισσότεροι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Εκτός των 98 που συνελήφθησαν, στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται ακόμη 17 άτομα, εκ των οποίων το ένα κρατείται στην Κακαβιά, καθώς θεωρείται πως είναι μέλος της ομάδας των χούλιγκαν που δολοφόνησε τον 29χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά ακινητοποιήθηκε στα σύνορα. Επίσης, επτά Κροάτες κρατούνται στα σύνορα των Ευζώνων και εξετάζεται η εμπλοκή τους στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον νεαρό φίλαθλο της ΑΕΚ.

Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για το δολοφονικό χτύπημα

Τον γύρο του κόσμου, με εκτενείς αναφορές, έκανε από το πρωί χθες η αιματηρή επίθεση των Κροατών χούλιγκαν, με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη:

Tuttomercato (Ιταλία): «Τραγωδία! Νεκρός οπαδός της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

RMC (Γαλλία): «Οπαδός μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου πριν από το παιχνίδι ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

«L’Equipe» (Γαλλία): «Μαχαιρώθηκε οπαδός πριν από τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

«AS» (Ισπανία): «Ενας νεκρός και οκτώ τραυματίες στα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και της ΑΕΚ».

«De Telegraaf» (Ολλανδία): «Δράμα στην Ελλάδα. Ενας νεκρός και 83 συλλήψεις ύστερα από συμπλοκή οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ».

«24 Sata» (Κροατία): «Ετσι μπήκαν ανεμπόδιστα οι Κροάτες χούλιγκαν στο μετρό».

«Ζουτάρνι» (Κροατία): «Η Ντιναμό απειλείται με τον πιο σκοτεινό επίλογο. Η ΑΕΚ θέλει να τη διώξουν από την Ευρώπη, ευθύνες για τα επεισόδια και στην Ελληνική Αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα