Στο Κρατικό Νικαίας με αδυναμία και 6,6 κιλά λιγότερα ο Κουφοντίνας

Στο Κρατικό Νικαίας με αδυναμία και 6,6 κιλά λιγότερα ο Κουφοντίνας08.06.2018Πρόσωπα

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μεταφέρθηκε χθες ο εκτελεστικός αρχηγός της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς εμφάνισε σημάδια αδυναμίας και απώλεια βάρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες απεργίας πείνας, ζητώντας νέα άδεια από τις φυλακές -την τρίτη κατά σειρά-,

χωρίς ωστόσο να έχει γίνει το αίτημά του δεκτό.

Στην ιατρική γνωμάτευση αναφέρεται πως ο Κουφοντίνας έχασε τις τελευταίες μέρες 6,6 κιλά, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61% του βάρους που είχε όταν ζυγίστηκε στις 31 Μαΐου. Η απώλεια βάρους αυτή θεωρήθηκε δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας πείνας. Διαπιστώθηκαν επίσης μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία. Εμφάνισε επίσης ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια.

Ο «Λουκάς» της 17Ν, ο οποίος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε 11 φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 1.763 ετών για δολοφονικά χτυπήματα της οργάνωσης, καταγγέλλει παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εκφοβιστεί ο εισαγγελέας που θα κρίνει το σχετικό αίτημά του.

Η απόφαση για τη χορήγηση τρίτης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις Φυλακές Κορυδαλλού είναι ένα ζήτημα που το τελευταίο διάστημα έχει «παγώσει», γεγονός το οποίο προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Η πρώτη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τον Νοέμβριο του 2017, είχε προκαλέσει τη θλίψη και την οργή των συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και θύελλα αντιδράσεων. Ακολούθησε, τον περασμένο Φεβρουάριο, ακόμα μία 48ωρη άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα