Στο έλεος των εισβολέων

Σε απολύτως τραγική κατάσταση έχει περιέλθει η χώρα τις τελευταίες ώρες. Τα τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια και σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία ενός 29χρονου από Κροάτες χούλιγκαν είναι, δυστυχώς, η πιστοποίηση ότι παρά τα μεγάλα λόγια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις κάθε είδους αρμοδίου σε όλα τα επίπεδα η χώρα μας ήταν και παραμένει ξέφραγο αμπέλι.

Αυτό που συνέβη, μάλιστα, θα μπορούσε να μοιάζει με μια κανονική εισβολή στην Ελλάδα.

Ενα «τάγμα» -με φονιάδες, όπως αποδείχτηκε- διέσχισε ανενόχλητο χιλιάδες χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ και από τα βόρεια σύνορα της χώρας έφτασε στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς να το ελέγξει και χωρίς να το σταματήσει, ως όφειλε, κανείς.

Οι δικαιολογίες που ακούστηκαν διά στόματος του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου είναι επιεικώς απαράδεκτες. Και μόνο αυτό θα έπρεπε να έχει οδηγήσει στην αποπομπή του. Δεν νοείται να καρατομείται -και ορθώς- ο προηγούμενος υπουργός επειδή πήγε για μπάνιο εν μέσω πυρκαγιών, και ο κ. Οικονόμου να ψελλίζει ότι δεν έγινε κάποιο πολιτικό λάθος αλλά επιχειρησιακό.

Το πιο απαράδεκτο αλλά και περίεργο ίσως είναι η σιωπή του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης, που έχει φύγει πρόωρα για τις αυγουστιάτικες διακοπές του και βρίσκεται στα Χανιά, δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις; Ολα αυτά που συμβαίνουν τον αφήνουν… ασυγκίνητο; Ή δεν θέλει να αναγνωρίσει ότι οι επιλογές του σε επίπεδο υπουργών, και όχι μόνο, αποδεικνύονται αποτυχημένες;

Αλλωστε, συμβαίνει και το εξής πρωτοφανές: για πρώτη φορά υπουργός μέσα σε ελάχιστες ημέρες από την ορκωμοσία του προκύπτει χειρότερος εκ του αποτελέσματος από εκείνον που κλήθηκε να αντικαταστήσει!

Γενικότερα μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες από τις εκλογές και παρά τον θρίαμβο του 40,5%, αυτό που παρατηρούμε είναι η κατάρρευση ή σωστότερα η «απογύμνωση» του περίφημου και πολυδιαφημισμένου επιτελικού κράτους.

Είναι προφανές ότι ύστερα από όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο πλέον. Το σοκ από τα τραγικά γεγονότα και τη δολοφονία του 29χρονου μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για να βγούμε και να βγουν από τη νιρβάνα. Ειδάλλως έρχονται χειρότερες καταστάσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα