Πυρ ομαδόν και από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων

Πυρ ομαδόν και από τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων15.03.2019Πρόσωπα

Ομαδικά πυρά από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης δέχτηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της συνταγματικής αναθεώρησης όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η Νέα Δημοκρατία

Η Φώφη Γεννηματά, συνεχίζοντας την τακτική των διμέτωπων επιθέσεων, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για μικροπολιτικά παιχνίδια γύρω από τη συνταγματική αναθεώρηση, υποστηρίζοντας πως δημιουργούν

ψεύτικα διλήμματα και τεχνητή πόλωση.

«Οχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι για τη χώρα, χρειάζονται προοδευτικές λύσεις» είπε, υποστηρίζοντας ότι η παλαιά Δεξιά της Ν.Δ. μοιάζει με τη νέα Δεξιά του Αλέξη Τσίπρα και πως και οι δυο συναντιούνται στις συντηρητικές πολιτικές.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατήγγειλε τα υπόλοιπα κόμματα, που, όπως είπε, αποκλείουν, φιμώνουν και δεν αναγνωρίζουν το τεκμήριο της αθωότητας στη Χρυσή Αυγή. Εκανε δε εκτενή αναφορά στην προτεινόμενη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, υποστηρίζοντας πως καμία αλλαγή δεν αφορά το κόμμα του, και δεσμεύτηκε πως θα καταψηφίσει.

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για κάλπικο προοδευτικό προσκλητήριο. Τον κατηγόρησε δε ότι σέρνει τη δίκη της Χρυσής Αυγής επί τέσσερα χρόνια με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και υποστήριξε ότι, κυβερνώντας μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ., «εξοικείωσε ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας με την ακροδεξιά ρητορική».

Οσο για τον Βασίλη Λεβέντη, σημείωσε από την πλευρά του ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα σαμπόταραν τη συνταγματική αναθεώρηση και πως αμφότερα εκφράζουν τη συντήρηση και όχι την πρόοδο. «Σήμερα αποχαιρετούμε τρεις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες: τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, την αλλαγή στο καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας και μία ενωτική λύση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα