Πρώτη άγρια σύγκρουση για... χάρη του Πολάκη!

Πρώτη άγρια σύγκρουση για... χάρη του Πολάκη!25.07.2019Πρόσωπα

Καβγάδες και εισήγηση για άρση ασυλίας από την Επ. Δεοντολογίας για τις υποθέσεις Στουρνάρα - Πουλή

Αρχισαν τα... όργανα, με την πρώτη μετεκλογικά μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να προκαλείται με αφορμή τη βουλευτική ασυλία του Παύλου Πολάκη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας σχετικά με δύο

δικογραφίες που προέκυψαν, η πρώτη μετά την αυτεπάγγελτη μήνυση της Εισαγγελίας για την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη μετά τη μήνυση του Σταμάτη Πουλή για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Θετικά ψήφισαν η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

Καταψήφισαν το ΚΚΕ, που έκανε λόγο για ανακύκλωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, και το ΜέΡΑ 25, επικαλούμενο τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Από την ψηφοφορία αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ποινικής ευθύνης υπουργών, αποκαλώντας την απόφαση «παράνομη» και «πέραν και έξω από το Σύνταγμα» και ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Δήλωσε, μάλιστα, πως «αν η Ν.Δ. θέλει να εκδικηθεί τον Πολάκη για όσα έχει αποκαλύψει στο παρελθόν, οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες για να συσταθεί ειδικό δικαστήριο».

Ο δε Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για την πρώτη κίνηση πολιτικού ρεβανσισμού από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θυελλώδους δίωρης συνεδρίασης επιτέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στον κεντρικό τραπεζίτη, κατηγορώντας τον ότι έστησε την υπόθεση, και στον Σταμάτη Πουλή, τον οποίο φέρεται ότι αποκάλεσε «κλέφτη» και «λαμόγιο».

Σε κάθε περίπτωση, η «γαλάζια» παράταξη αντικρούει τις αιτιάσεις, με τον Κώστα Τασούλα να επισημαίνει ότι η Βουλή ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα, που έλεγε να ληφθεί απόφαση με βάση το άρθρο 62 για τη βουλευτική ασυλία.

Ο Θανάσης Πλεύρης, μάλιστα, κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον νόμο πριν από τις εκλογές για να γίνει το κακούργημα Πολάκη για την παρακολούθηση Στουρνάρα πλημμέλημα.

Πάντως, τον τελικό λόγο έχει η Ολομέλεια, που θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Πολάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα