Πώς αποκαλύφθηκε η δράση της νηπιαγωγού τιμωρού

Ενα τρίχρονο κοριτσάκι είπε στον πατέρα του για το αποθηκάκι με τα σβηστά φώτα, όσο έπαιζε μαζί του, και ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Δεν χωράει ανθρώπινος νους όσα φρικτά έρχονται στο φως σχετικά με τη δράση μιας «παιδαγωγού» από την Αλεξανδρούπολη, που φέρεται ότι κλείδωνε τα παιδιά στο αποθηκάκι της τάξης χωρίς φως…

για τιμωρία! Η είδηση έχει προκαλέσει οργή και σύγχυση στους γονείς των μαθητών του 2ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, που προχώρησαν σε μηνύσεις και περιμένουν απαντήσεις σχετικά με τον άνθρωπο στον οποίο εμπιστεύονταν τα παιδιά τους!

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται πριν από μερικές ημέρες, όταν ένα 3χρονο κοριτσάκι έπαιζε με τον πατέρα του κι ενώ κρατούσε την κούκλα του είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Ξαφνιασμένος ο πατέρας, τη ρώτησε τι είναι αυτά τα λόγια που λέει κι αν τα είχε ακούσει από κάπου. Τότε η μικρή απάντησε: «Ετσι μας κάνει η κυρία ****». Οι γονείς του κοριτσιού έσπευσαν στον παιδικό σταθμό την επόμενη ημέρα ώστε να μιλήσουν με τη δασκάλα και, προς μεγάλη τους έκπληξη, εκείνη το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν εκεί για να «ηρεμήσουν». Σε κατάσταση σοκ, οι γονείς της 3χρονης έφυγαν από τον παιδικό σταθμό και αμέσως ειδοποίησαν τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, προκειμένου να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Εκτοτε, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την ασυνείδητη παιδαγωγό, αφού το ένα μετά το άλλο τα παιδάκια άρχισαν να περιγράφουν τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του παιδικού σταθμού. Ορισμένα από αυτά έκαναν λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε, κάποια για έναν σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι και άλλα εκδήλωσαν περίεργες συμπεριφορές που μέχρι τώρα οι γονείς τους δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρακτικές της παιδαγωγού, τόσο η ίδια όσο και η συνάδελφός της από το ίδιο τμήμα απομακρύνθηκαν από το σχολείο, παρά το γεγονός ότι οι γονείς είχαν βγάλει από το κάδρο τη δεύτερη γυναίκα. Η μόνιμη δημοτική υπάλληλος που φέρεται ότι προχώρησε σε αυτές απίστευτες πράξεις, με γραπτή απολογία της στον δήμαρχο, παραδέχεται ότι έβαζε τα παιδιά στον συγκεκριμένο χώρο, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης». Μάλιστα, η παιδαγωγός και μητέρα τριών παιδιών υποστήριξε πως με τον τρόπο αυτό οι μαθητές της… συνετίστηκαν.

Πλέον, το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια στην πλειονότητά τους είναι ηλικίας τριών ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού, ενώ σήμερα, Δευτέρα, οι δύο βρεφονηπιοκόμοι θα λάβουν κλήση για απολογία.

Εχει διαταχθεί ΕΔΕ, λέει ο δήμος

Την ώρα που οι παιδαγωγοί από τον παιδικό σταθμό-κολαστήριο αναμένεται να λογοδοτήσουν για όσα φρικτά είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα. Για τον λόγο αυτόν ο δήμος προχώρησε σε ανακοίνωση για την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

«Οσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απόρρητου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ολα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:

«Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα