Πανελλαδικές: Με τη Βιολογία (για το Γενικό Λύκειο) πέφτει σήμερα η αυλαία των εξετάσεων

Πανελλαδικές: Με τη Βιολογία (για το Γενικό Λύκειο) πέφτει σήμερα η αυλαία των εξετάσεων19.06.2018Παιδεία

Πέφτει σήμερα η αυλαία του βασικού σκέλους των πανελλαδικών εξετάσεων για το Γενικό Λύκειο με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας για τη Θετική Κατεύθυνση και τη Γενική Παιδεία.

Τα σημερινά

μαθήματα είναι κρίσιμα για όλους τους υποψηφίους. Αφενός για αυτούς της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών επειδή είναι μάθημα με αυξημένο συντελεστή 1,3 για τις Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές Σχολές, αφετέρου για τους υπόλοιπους υποψηφίους της Γενικής Παιδείας, που αναμένουν να ενισχύσουν τη «συγκομιδή» των μορίων με το μάθημα αυτό.

Ο εξεταστικός «μαραθώνιος» δεν τελειώνει, καθώς ακολουθούν από τις 22 ως τις 30 Ιουνίου οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα για όσους υποψηφίους επιθυμούν να εισαχθούν σε τμήματα ξένων φιλολογιών ή σχολές και τμήματα που απαιτούν ειδικό μάθημα (Δημοσιογραφία, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές, Αρχιτεκτονικές).

Τα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά μαθήματα και το πρόγραμμα εξέτασής τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Στο μεταξύ η βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών συνεχίζεται στα βαθμολογικά κέντρα και το υπουργείο Παιδείας επιβλέπει τη διαδικασία για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ώστε τα βαθμολογικά στοιχεία να ανακοινωθούν ως τα τέλη του μήνα.

Η ανακοίνωση των βαθμολογικών στοιχείων θα βάλει στη θέση τους τα περισσότερα κομμάτια του παζλ, καθώς οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν. Στις αρχές Ιουλίου θα ανοίξει η πύλη για την υποβολή του μηχανογραφικού.

Στα πανεπιστήμια, εκτός του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 46.663 άτομα. Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ, εκτός των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, που δεν υπάρχουν πλέον, ο συνολικός αριθμός εισακτέων φέτος είναι 23.396 άτομα, ενώ πέρυσι στα αντίστοιχα τμήματα ήταν 22.411 άτομα.

Από τις 461 σχολές και τμήματα πανεπιστημίων, ΤΕΙ, Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Στρατιωτικών Σχολών, των Σχολών της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας μοιράζονται τα 135 τμήματα και σχολές στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, τα 247 στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, τα 133 στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο και τα 172 στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα