Ο Κυριάκος παρουσιάζει το σχέδιό του στο ΕΛΚ

Ο Κυριάκος παρουσιάζει το σχέδιό του στο ΕΛΚ14.11.2017ΝΔ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναλύει σήμερα τις μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμά του σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο!

Ισχυρή Ελλάδα μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Αυτό θα είναι το θέμα της σημερινής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., σύμφωνα με στενό συνεργάτη του, αναμένεται να αναπτύξει το όραμά του για τις μεταρρυθμίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου

η γηραιά ήπειρος να αποκτήσει «τη σημασία που πρέπει για κάθε Ευρωπαίο πολίτη». Παράλληλα, θα επισημάνει ότι το συλλογικό καλό της Ευρώπης είναι και καλό για κάθε πολίτη της, ενώ θα περιγράψει τη φιλοσοφία του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση και τα Μνημόνια, που προβλέπει μείωση φόρων, φιλοεπενδυτικό περιβάλλον και συμμετοχή στο κέντρο λήψης των αποφάσεων στην Ε.Ε., η οποία αλλάζει με ταχείς ρυθμούς.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, λένε στην Πειραιώς, επιδιώκει να συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας στην Ευρώπη που αλλάζει και αυτό θα επιδιώξει να πράξει ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την ομιλία του όσο και με τις σημαντικές σημερινές επαφές του. Σε αυτές, εκτός των άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα δώσει έμφαση στην προσφυγική κρίση, στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με βάση το διαμορφωμένο πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γκίντο Ραμόντι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Γιάγκλαντ.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στη Γαλλία μέσα σε μία εβδομάδα. Την προηγούμενη Δευτέρα είχε βρεθεί στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Μακρόν, Μπρούνο Λε Μερ. Οι διεθνείς επαφές του, σύμφωνα με το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ., θα συνεχιστούν με μεγάλη συχνότητα το επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα