Ο Ελληνας «Mr. Crypto» προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Ο ιδρυτής του «ελληνικού bitcoin» ήπιε χλωρίνη και ακουαφόρτε και εισήχθη στον Ευαγγελισμό

Τον έπνιξαν τα χρέη και οι τοκογλύφοι, κι έτσι αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του ο «άφαντος» Ελληνας «Mr. Crypto» Βαγγέλης Τσάπας, ο οποίος είχε φεσώσει τα προηγούμενα χρόνια όσους επένδυσαν στο κρυπτονόμισμά του, αλλά ακόμα και τον πρώην πρωθυπουργό και μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ιωνικός, ιδρυτής του «ελληνικού bitcoin» και μέτοχος γνωστού μπαρ στον Πειραιά

ήπιε χλωρίνη και ακουαφόρτε και κατέληξε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 9 Ιανουαρίου. Οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρή οισοφαγίτιδα λόγω του εγκαύματος που υπέστη από την κατανάλωση του τοξικού υγρού και νοσηλεύεται έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Ο Βαγγέλης Τσάπας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έχοντας δημοσιοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα μέσω της εφαρμογής WhatsApp επτά βίντεο, στα οποία αναφερόταν στα οικονομικά προβλήματά του στον Ιωνικό, στο κρυπτονόμισμα και στη διαχείριση του σκάφους του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ. Στο τελευταίο βίντεο υπονόησε ότι ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του, κάτι που είχε επιχειρήσει να κάνει και στις 5 Σεπτεμβρίου 2022, όπως υποστήριξε ο ίδιος. «Η σημερινή ημέρα είναι μια παράταση από τις 5 Σεπτεμβρίου 2022 που έκανα την πρώτη προσπάθεια να τελειώσω τη ζωή μου, αλλά δυστυχώς τότε απέτυχε» ανέφερε στο βίντεο, στο οποίο καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αδίστακτων τοκογλύφων και εκβιαστών.

Tοκογλύφοι

«Από τον Φεβρουάριο του 2023 και μετά που πήρα κάποια χρήματα από το Κατάρ, μπόρεσα και πλήρωσα τοκογλύφους και εκβιαστές και κάπως έτσι κατάφερα να κερδίσω θεωρητικά τουλάχιστον ακόμα έναν χρόνο. Είχαμε πει να φτάσουμε μέχρι 15 Φεβρουαρίου, αλλά δεν γίνεται αυτό, διότι είχαμε τεράστιο πρόβλημα από τους ίδιους τους ανθρώπους που θεωρητικά ήταν φίλοι μου. Εκείνοι προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα ζητώντας χρήματα που δεν τους ανήκαν με διάφορους τρόπους. Ετσι λοιπόν φτάνουμε στο τέλος, το τράβηξα όσο μπόρεσα με διάφορες δικαιολογίες και διάφορα τεχνάσματα για να βρίσκω τον τρόπο να πηγαίνω την κατάσταση παρακάτω και παρακάτω. Πλέον αυτό δεν γίνεται» υποστηρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Τσάπας είχε γίνει γνωστός ως πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ της ΚΑΕ Ιωνικός και ιδρυτής του πρώτου «ελληνικού bitcoin», η αξία του οποίου μηδενίστηκε και οι επενδυτές τον αναζητούσαν για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους… Παράλληλα, ο «Mr. Crypto» χρωστούσε μεγάλα χρηματικά ποσά στον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, καθώς εταιρία συμφερόντων του Βαγγέλη Τσάπα συμμετείχε στη διαχείριση της πολυτελούς θαλαμηγού του που ήταν ελλιμενισμένη στη μαρίνα Ζέας. Ο Νικαιώτης επιχειρηματίας είχε πάρει χρήματα από εταιρία του Καταριανού κροίσου, αλλά άφησε απλήρωτο το πλήρωμα…

Επίσης, άφησε μαύρη τρύπα στο ταμείο της ΚΑΕ Ιωνικός όπου εντοπίστηκε έλλειμμα 215.800 ευρώ. Πρώην στενή συνεργάτιδα του Βαγγέλη Τσάπα, η οποία είχε διατελέσει πρόεδρος του Ιωνικού, υποστήριξε μέσω εξωδίκου ότι «κατόπιν δικής του εντολής» είχε προχωρήσει σε ανάληψη των χρημάτων από την τράπεζα και του τα είχε παραδώσει… Ο Τσάπας είχε εξαφανιστεί τον Νοέμβριο του 2021, όταν τον αναζητούσαν όσοι είχαν επενδύσει στο κρυπτονόμισμά του και έχασαν τα λεφτά τους. Στη συνέχεια αποχώρησε από τη διαχείριση του ελληνικού κρυπτονομίσματος HNC Coin και τη διοίκηση του Ιωνικού.

Ομως, όπως φαίνεται, πλέον τον κυνηγάνε τοκογλύφοι. «Αυτό που ζω τους τελευταίους 27 μήνες είναι ανείπωτο. Από τη μια να έχω έναν τοκογλύφο να διπλασιάζει συνεχώς τα χρωστούμενα. Μου είχε βάλει τόκο 10% τον μήνα από την ημέρα που ξεκίνησα την προσπάθεια με το νόμισμα και χρειαζόμουν λεφτά. Στις 15 Φεβρουαρίου του 2023 κι ενώ έδωσα πολλά λεφτά που πήρα από το σκάφος για να τους ηρεμήσω και υπέγραψα κάποια άλλα χαρτιά για τα χρωστούμενα του 2024 κι ενώ όφειλα υποτίθεται γύρω στα 150.000 ευρώ, το χρέος έφτασε στα 600.000 ευρώ!» αναφέρει σε ένα από τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν πιει το ακουαφόρτε και καταλήξει στον Ευαγγελισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελληνας Mr, Crypto,ellinas Mr, Crypto