Μεσσηνία: Δείπνο Κυριάκου - Σαμαρά με μενού το Σκοπιανό

Μεσσηνία: Δείπνο Κυριάκου - Σαμαρά με μενού το Σκοπιανό02.02.2018ΝΔ

Δείπνο εφ΄όλης της ύλης είχαν αργά χθες το βράδυ στη Μεσσηνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς - μετά των συζύγων τους (Κυριάκος και Μαρέβα είχαν επέτειο γάμου).

Εκτός του συμβολισμού που περνά το τραπέζι, μόλις τρεις ημέρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, οι δύο άνδρες συζήτησαν και επί της ουσίας

για το Σκοπιανό και τις καταιγιστικές εξελίξεις.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. διαμήνυσε από τον Πύργο της Ηλείας ότι η λύση για το θέμα των Σκοπίων «πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη». «Η συμφωνία είτε θα είναι συνολική είτε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» σημείωσε, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό ότι «αντί να απαιτήσει λύση-πακέτο, φαίνεται έτοιμος να δεχτεί την τμηματική επίλυση των διαφορών. Να υποχωρήσει, δηλαδή, από τώρα σε αυτά που αποτελούν τα δικά μας διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα, όπως η ένταξη στους διεθνείς οργανισμούς, για να πάρει ως αντάλλαγμα κάποιες διαβεβαιώσεις που εύκολα μπορούν να αλλάξουν αργότερα».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «άθλια πολιτική συμπαιγνία σε κοινή δημόσια θέα» των κυβερνητικών εταίρων και επικαλέστηκε το 2008 πριν από το Βουκουρέστι, όταν «η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε επιδιώξει τη δημιουργία ενός εθνικού μετώπου για τον χειρισμό του θέματος. Ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν προσπάθησε να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο κλίμα συναίνεσης, αλλά, αντιθέτως, χρησιμοποίησε το ζήτημα των Σκοπίων, νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξει πολιτικά την αντιπολίτευση».

Πεποίθηση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι «η ανησυχία για το ζήτημα των Σκοπίων πάει να σκεπάσει την επικαιρότητα. Αυτό ίσως να βολεύει την κυβέρνηση, που θέλει να αλλάξει την ατζέντα από τη ζοφερή πραγματικότητα» ανέφερε, εγκαλώντας τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ότι «έκαναν ευκολότερη τη ζωή των δανειστών, αλλά χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε δε τις επόμενες εκλογές ως «μάχη για να ζωντανέψει ξανά η πατρίδα μας» και απηύθυνε πρόσκληση «στους παλιούς φίλους, αλλά και όσους δεν μας επέλεξαν στις τελευταίες εκλογές. Σας ζητώ να μας εμπιστευτείτε. Σας το ζητώ όχι με την έπαρση αυτού που εμφανίζεται ως αλάνθαστος, αλλά με την αυτογνωσία εκείνου που διδάσκεται από τα σφάλματά του» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα