Μαρτυρία-φωτιά εμπλέκει και το ζεύγος Στουρνάρα

Μαρτυρία-φωτιά εμπλέκει και το ζεύγος Στουρνάρα08.02.2018Παρασκήνιο

Η κατάθεση και το έγγραφο του FBI προς την Τουλουπάκη που τους αναφέρει! Το ταξιδάκι για δημοσιογράφους και η περίεργη διάψευση

Μαρτυρία-καταπέλτης για τον Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγό του ήταν η κατάθεση μιας από τους προστατευμένους μάρτυρες. Οπως χαρακτηριστικά είπε, βάσει της δικογραφίας, «οι χορηγίες της Novartis

για διοργάνωση συνεδρίων, τα οποία αναλάμβανε η Mindwork (εταιρία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας - Λίνας Νικολοπούλου) αυξήθηκαν.

Το ύψος των αμοιβών που λάμβανε ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τις υπηρεσίες που πρόσφερε στη διοργάνωση συνεδρίων με τις υπηρεσίες και εν πολλοίς κάλυπτε χρήματα που δίνονταν ως δώρα στον Ιωάννη Στουρνάρα, ένεκα απορρήτων πληροφοριών αλλά και προκειμένου να επηρεαστούν οι ενέργειές του ως υπουργού Οικονομικών, σχετικά με την εξασφάλιση ποσών του κρατικού προϋπολογισμού προς τις φαρμακευτικές εταιρίες και ιδίως τη Novartis».

Η μάρτυς υποστήριξε, μάλιστα, ότι «σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, πριν συναντηθεί ο Φρουζής με τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, είχε μαζί του μια μαύρη αντρική τσάντα, γεμάτη χρήματα, τα οποία είμαι βέβαιη ότι προορίζονταν για τον τελευταίο. Είναι βέβαιο ότι ο Στουρνάρας έλαβε απευθείας συνολικά ως δώρα ποσό τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθούν τα ποσά που έλαβε μέσω Mindwork».

Σε δήλωσή της, η κυρία Νικολοπούλου παρότι παραδέχεται τη σχέση της με τη Novartis και ότι η αμαρτωλή εταιρία ήταν πελάτης της, αποδίδει την εμπλοκή της στο σκάνδαλο στη στοχοποίηση του συζύγου της. «Θα περίμενε κανείς περισσότερη φαντασία στην εκστρατεία “δολοφονίας” χαρακτήρων και καταστροφής της εταιρίας μου» σημειώνει και συνεχίζει: «Δηλώνω, αλλά και αποδεικνύω με τον πλέον αδιαμφισβήτητο και κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε έλαβα αμοιβές, πέραν των καθ' όλα νόμιμων τα χρόνια της συνεργασίας μου με τη Novartis, που αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας». Πάντως ομολογεί, και χορηγίες της φαρμακευτικής εταιρίας προς αυτήν για τα συνέδρια που διοργάνωνε, υποστηρίζοντας όμως ότι «δεν διαφέρουν από τις χορηγίες άλλων εταιριών».

Οι... συμβουλές

Ωστόσο, έγγραφο που φέρεται ότι προέρχεται από το FBI και εστάλη στην Εισαγγελέα Τουλουπάκη αναφέρει το όνομα της συζύγου του κ. Στουρνάρα αλλά και του ίδιου! «Ο Στουρνάρας ήταν υπουργός και τραπεζίτης. Ιδρυσε τον ΙΟΒΕ, που ανέλυε τις οικονομικές τάσεις και παρείχε ακριβές σπουδές στη ΣΒΙΕ φαρμακευτικών τάσεων. Η Mindork πραγματοποίησε πληρωμές σε φαρμακευτικές εταιρίες για τη Novartis, ενώ χρησιμοποιήθηκε και για παροχή συμβουλών» σημειώνει -μεταξύ άλλων- το έγγραφο που αναφέρει και ταξιδάκι για δημοσιογράφους που οργανώθηκε με αυξημένη τιμολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα