Λιώνει από τον «καύσωνα της χιλιετίας» η Ευρώπη!

Λιώνει από τον «καύσωνα της χιλιετίας» η Ευρώπη!03.08.2018Ειδήσεις

Στον... φούρνο έχει μπει η Ευρώπη για τα επόμενα 24ωρα, καθώς πλήττεται από τον «καύσωνα της χιλιετίας»!

Στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα που η Γαλλία και η Ιταλία επίσης «βράζουν».

Στην πορτογαλική πρωτεύουσα, όπου η μέση θερμοκρασία τον Αύγουστο είναι 28 βαθμοί, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το θερμόμετρο θα δείξει 41 βαθμούς Κελσίου,

ενώ οι Αρχές της χώρας έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού πυροσβεστική, αστυνομία και υπηρεσία πρώτων βοηθειών. Η Μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας εξέδωσε προειδοποίηση για τον ιδιαίτερα έντονο και με διάρκεια καύσωνα, ο οποίος δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε κατάρριψη του πανευρωπαϊκού ρεκόρ ζέστης που κατέχει η Αθήνα από τον Ιούλιο του 1977, όταν το θερμόμετρο «χτύπησε» τους 48 βαθμούς.

Η πιο ζεστή μέρα

Η χθεσινή ήταν η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού και για την Ιταλία. Τουλάχιστον 18 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Γένοβα, η Βενετία και το Τορίνο, τέθηκαν σε επιφυλακή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ στη Ρώμη η Πολιτική Προστασία μοίραζε σε ντόπιους και τουρίστες δωρεάν μπουκαλάκια νερό.

Στο μεταξύ, ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται και στη βόρεια Ευρώπη. Το θερμόμετρο στη Γερμανία έχει σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς, ενώ στη Νορβηγία, όπου επίσης καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ (πάνω από 31 βαθμοί), οι Αρχές απηύθυναν έκκληση στους οδηγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τους ταράνδους, οι οποίοι κατακλύζουν τις σήραγγες αναζητώντας δροσιά!

Την ίδια ώρα, το χιόνι στην υψηλότερη κορυφή της Σουηδίας λιώνει με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς, ενώ πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν λόγω της ξηρασίας κατακαίνε δασικές εκτάσεις.

Η ξηρασία μαστίζει το σύνολο της Ευρώπης - χαρακτηριστικό είναι ότι κάποια τμήματα της ανατολικής και της νοτιοανατολικής Βρετανίας δεν έχουν δει στάλα βροχής εδώ και 50 ημέρες!
Και έπεται συνέχεια, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία The Weather Company προβλέπει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, μέχρι και τον Οκτώβριο, την ίδια ώρα που από καύσωνες πλήττονται επίσης οι ΗΠΑ, Καναδάς και Βόρεια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα