Κυβέρνηση… 112

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε αυτοδυναμία και ισχυρή λαϊκή εντολή για να στέλνει μηνύματα εκκένωσης περιοχών με τον αριθμό 112. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της διπλής εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου και του Ιουνίου. Τούτη την οικτρή κατάσταση βιώνει ο λαός μας τις τελευταίες ημέρες με τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες αφαιρούν ζωές, καταστρέφουν περιουσίες και απανθρακώνουν τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στην πατρίδα μας.

Το κράτος,

το οποίο εδώ και τέσσερα χρόνια απερίσπαστα «οργανώνει» και «διοικεί» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αδυνατεί να ανταποκριθεί, έστω στοιχειωδώς, στην αποστολή της δασοπυρόσβεσης.

Η μόνη λύση που έχει επινοηθεί είναι επικοινωνιακή, όχι ουσιαστική. Ο λόγος γίνεται για την αποστολή μηνύματος, μέσω του αριθμού 112. Το μήνυμα που αποστέλλεται συνιστά στον πληθυσμό να… αποδράσει, να εκκενώσει την πόλη, το χωριό, τον συνοικισμό του.

Αποδεικνύεται πλέον καθημερινά ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να συντονίσει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των άλλων φορέων που εμπλέκονται στην υπόθεση αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και στο τέλος ο συναγερμός λήγει όταν η φωτιά φτάσει στη θάλασσα ή σε βράχια δίχως ίχνος βλάστησης. Οι δασικές πυρκαγιές δεν αναχαιτίζονται, αλλά σβήνουν μόνες τους, όταν δεν έχουν τίποτε άλλο να κάψουν.

Συχνά βλέπουμε να διατάσσονται κάτοικοι να εκκενώσουν τις οικίες τους και να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη (αν και ολόκληρη η επικράτεια τις τελευταίες ημέρες έχει καταστεί μια επικίνδυνη ζώνη). Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι αρνούνται να αποχωρήσουν, δίνουν μάχη με τις φλόγες για να σώσουν τις οικίες, τις περιουσίες, τις γειτονιές τους και τα καταφέρνουν!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές και γι’ αυτόν τον λόγο έχει ρίξει όλο το βάρος στην επικοινωνία, στα παχιά λόγια και στην παραγωγή απατηλών εντυπώσεων. Ομως, από κάποιο σημείο και έπειτα αυτές οι συνταγές δεν λειτουργούν.

Η άσκηση πολιτικής απαιτεί ουσία, σωστούς χειρισμούς και χειροπιαστά αποτελέσματα – κι εκεί υστερεί πολύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα