Κρέτσος: Στήριξη στον Τύπο για να επιβιώσει

Κρέτσος: Στήριξη στον Τύπο για να επιβιώσει24.09.2018Πρόσωπα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά των επιχειρήσεων του Τύπου κρούει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, εκφράζοντας τον φόβο ακόμα και για «κανόνι» σε συγκρότημα Τύπου

«Χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης. Ο Τύπος είναι σαν ασθενής που αιμορραγεί» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα και συνέχισε: «Οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από άμεση ρευστότητα, ώστε να επιβιώσουν. Αυτό είναι το άμεσο, αναγκαίο μέτρο, στο οποίο το

κράτος οφείλει να προχωρήσει.

Στη συνέχεια μπορούμε να εξετάσουμε πιο στοχευμένες, πιο σύνθετες πολιτικές για τη στήριξή του» σημείωσε. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για το πρόβλημα της ρευστότητας του Τύπου, που έχει εκπονηθεί από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά το σχετικό κονδύλι δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τον κ. Κρέτσο, «τα χρήματα δεν θα πάνε στους εκδότες, θα πάνε στην αγορά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αγορά Τύπου στη χώρα, πρώτα πρέπει να στήσουμε αγορά. Οχτακόσιοι εξήντα φορείς του Δημοσίου θα μπορούν να προβληθούν στις εφημερίδες από αυτό το Ταμείο, αφορά αποκλειστικά τις εφημερίδες, ούτε ενέργειες δημόσιων σχέσεων ούτε συνέδρια».

Ο σχεδιασμός είναι τριετής και, σύμφωνα με αυτόν, 10.000.000 ευρώ και 5.000.000 για τα διαδικτυακά μέσα κάθε χρόνο θα διατίθενται από τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς αποκλειστικά στις εφημερίδες για την ενημέρωση των πολιτών και την προώθηση της εικόνας της χώρας.

Στο επόμενο δεκαήμερο ο κ. Κρέτσος αναμένεται να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και θα του ζητήσει να λυθεί το θέμα της ρευστότητας του Τύπου, κάτι το οποίο έχει καθυστερήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα