Κόντρα για το δάνειο των αδελφών Τσίπρα

Κόντρα για το δάνειο των αδελφών Τσίπρα16.07.2018Πρόσωπα

Αντιπαράθεση Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για τη «Δίοδος» αλλά και την πλαστή ενημερότητα

Σφοδρή αντιπαράθεση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με το οποίο η τεχνική εταιρία Δίοδος, η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα

και Ζανέτ Τσίπρα, πέτυχε το 2016 τη ρύθμιση ενός δανείου της, ύψους 243.544 ευρώ, με αποπληρωμή σε 49 μηνιαίες δόσεις των 4.970 ευρώ και με 300 ευρώ κάθε μήνα για την πρώτη διετία.

Η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της ζητά εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους και προκαλώντας την ισοδύναμη αντίδραση της Κουμουνδούρου, που επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά την προανήγγειλε στην προ ημερών συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

«Προανήγγειλε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή τη λάσπη που παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον γνωστό επιχειρηματία και κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις» τονίζεται στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.
Είχε προηγηθεί σφοδρή ανακοίνωση της Πειραιώς, με προσωπικές αιχμές στον πρωθυπουργό για την οικονομική δραστηριότητα των αδελφών του.

Ο κ. Τσίπρας, που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς μια εταιρία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ τον μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1.000 ευρώ» ανέφερε.

Παράλληλα η Πειραιώς κατήγγειλε ότι «ο Δημήτρης Τσίπρας δικάστηκε για υποβολή πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας και δεν εξέτισε την ποινή του λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου». Ο δικηγόρος του Δημήτρη Τσίπρα Γ. Μαντζουράνης επιβεβαίωσε εμμέσως την καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν επιβλήθηκε καμία ποινή από το δικαστήριο.

«Το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης, δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή. Αρα, ουδέποτε επεβλήθη ποινή» σημείωσε ο κ. Μαντζουράνης σε ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα