Ισχυρές καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Ισχυρές καταιγίδες το επόμενο διήμερο05.02.2019Ρεπορτάζ

Εντονα φαινόμενα απόψε στην Αττική

Στον κλοιό των αεροχειμμάρων θα βρεθεί από σήμερα έως και την Πέμπτη ολόκληρη η χώρα, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. Το αποτέλεσμα του καιρικού φαινομένου που συμβαίνει όταν... συναντιούνται θερμές και ψυχρές αέριες μάζες θα είναι μια νέα κακοκαιρία που θα πλήξει περισσότερο τα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια -και την Αττική- με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται

από χαλαζοπτώσεις, πολύ ισχυρούς ανέμους, που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ, καθώς και πυκνές χιονοπτώσεις. Την ίδια στιγμή, η ατμόσφαιρα αναμένεται να επιβαρυνθεί και από την επίσκεψη της αφρικανικής σκόνης.

Από το μεσημέρι

Σήμερα βροχές θα σημειωθούν σε ανατολική Πελοπόννησο, κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, και καταιγίδες στο νοτιοδυτικό Ιόνιο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στη νότια Πελοπόννησο, στο νότιο Ιόνιο, στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά, επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του νότιου και του κεντρικού Αιγαίου, την κεντρική και την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Επίσης, στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Αύριο θα βρέξει στα ανατολικά τμήματα της χώρας, με τα πιο ισχυρά φαινόμενα να εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Την Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα νότια, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι στην Αττική οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες από σήμερα το βράδυ έως αύριο το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα